Fortsätt till huvudinnehåll

Handarbete

Jag har funnit ett nytt intresse, jag har börjat sticka och virka.
Det jag framförallt gör är stickar raggsockor, skitroligt om man får uttrycka sig så. 
Jag säljer också raggsockor om någon skulle vara intresserad av att köpa hemstickade sockor. Det är ju än så länge en enklare variant av raggsockor jag gör. Inga komplicerade mönster eller så.

Skulle man vara intresserad av att köpa ett par kan man maila mig på eklidendesign@gmail.com, skriva önskemål på färger men också vilken storlek jag ska sticka. 
Vad tar jag för ett par raggsockor då? Det beror lite på storleken och vilken modell förstås... 

Vanliga raggsockor
Baby och upp till 33: 140kr
34 - 39 : 180kr
40 - 44 : 220kr

Knähöga raggsockor
34 - 39 : 200kr
40 - 44 : 250kr

Ska raggsockorna skickas tillkommer även en fraktkostnad.

Jag virkar ju också och det sker mest efter vad man är ute efter. Några saker jag gjort är "mini-uggs", mössor, Minionmössor och snuttisar.
Även här tillkommer frakt på priset.

Mössorna har en liten dekoration.
Babymössa : 100kr
Barn : 150kr
Vuxen : 200kr

Vill man ha en specialmössa blir priset annorlunda beroende både på storlek, garnmängd och hur lång tid det tar att göra den.

Mini-uggs gör jag bara till småbarn.
Baby : 100kr
1-2 år : 140kr

Snuttisar : 200kr

Man kan kika in på instagramkontot eklidendesign om man vill kika på bilder. :)


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …

Pepparkladdkaka eller pepparkakskladdkaka, vad ska det heta? ;)

I måndags hade vi ju lite fikafrämmande här i Ekliden och i juletider behöver man ju bjuda på nåt "juligt" eller hur? :)
Googlade på kladdkaka med pepperkakssmak eftersom jag älskar pepparkaka och kladdkaka är väl inte fy skam det heller. ;) Receptet fann jag hos Carro bakar som jag misstänker har även en massa annat gott i sin blogg, men jag har inte hunnit kika runt än. :)

Pepparkladdkaka

125gram smör
2.5 dl socker
1 msk vaniljsocker
1 krm salt
2 dl vetemjöl
2 msk pepparkakskrydda
2 ägg

Smält smöret och låt det svalna något. Sikta alla torra ingredienser och blanda dem ordentligt. Tillsätt äggen, ett i taget, och till sist smöret. Rör till en jämn smet.
Häll ut smeten i en smord springform, en med löstagbar kant. Grädda i mitten av ugnen i 200 grader i ca 15 minuter.
Låt svalna och förvara gärna den i kylskåp. Serveras med vispad grädde.

Jag serverade den något ljummen tillsammans med en vispad grädde där jag tillsatt lemoncurd. Vilket i sin tur gav en väldigt frisk brytn…