Min resa


Inlägg taget från Viktväktarnas community


Det var som jag trodde igår, ett plus blev det. 1.6kg totalt och det är helt okej känner jag ändå. Det har varit midsommar, jag har inte bokfört i den utsträckning jag ”måste” och dom två föregående veckorna tappade jag 4kg totalt. Så sammantaget är ändå minus på tre veckor. 

Jag tänker inte slå på mig själv, straffa mig själv genom att jag nu fick ett plus. Jag vet varför och kan utifrån det sen arbeta mig neråt återigen. Den är resan är inget jag gör för att nå ett mål och tro att när jag når det, för det kommer jag, kan stanna av och återgå till det gamla livet. Viktväktarna är mitt liv nu och kommer alltid att behöva vara det om jag inte vill öka i vikt igen. Min störning sitter inte i att jag ökat i vikt av barnafödande eller klimakteriet eller någon annan hormoniell förändring. Min viktökning sitter i att jag ätit mig till den. Jag har unnat mig något att stoppa i munnen när jag varit glad, när jag varit ledsen, känt mig ensam, i grupp med andra, uttråkad, upprymd, mätt efter en måltid, ja you name it. Värst var det nog när jag flyttade hemifrån, till en ny stad utan familj och vänner. Då var det lätt att muffla en kartong med kokostoppar på en kväll, göra en sats kladdkakemuffins och smälla i mig bara för att jag tyckte synd om mig själv. Ett otroligt självskadebeteende... det är tur att jag ogillar att kräkas för annars hade jag nog varit där. 🙈


Mufflandet kan komma över mig, som igår till exempel. Efter vägningen och jag vet att beteendet inte är bra. Jag åt både det ena och det tredje,  visste att jag inte borde och kände att det inte var värt det. Men varför gjorde jag det då? I ärlighetens namn kan jag inte svara på det mer än att jag åt ”fel” till middagen efter vägningen. Knäckemacka med Bregott och ost blev kvällens middag då jag hade tillräckligt med points för att ta det. Jag la mig inte som en viktväktare igår och det kommer inte vara sista gången det händer heller men jag vaknar alltid som en. 

Det här är mitt liv med mina aktiva val, sen är dom inte alltid så jävla genomtänkta. 🤪

Kommentarer

  1. Du är både klok och vacker! Du har så rätt, vad är väl ett plus ibland så länge det summa summarum är minus på vågen. Precis som du skriver så är det ju ingen quickfix detta med viktväktarna utan det måste bli en livsstil för resten av våra liv. Vågen kommer ibland inte samarbeta med oss men denna gång känner jag att denna resa är den jag kommer lyckas med. Vad är väl då ett plus ibland, livet är fyllt av frestelser och det är ingen idé att aga sig själv när man faller, det viktiga är att man reser sig igen.
    Tur man kan facetime när saknaden efter dig blir för stor...älskar dig underbara lillsyster yster!!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg