Fortsätt till huvudinnehåll

En riktigt härlig helg till ända...

Mer semester åt folket känner jag. Den här långhelgen gav onekligen mersmak och längtan efter en sommar med ledighet är riktigt stark. 
Helgen som var for vi iväg i husbilen neråt landet, vi hade eventuella planer på Kalmar och Öland och det som avgjorde var vi hamnade var lite väderprognosen. Vi for dit där solen sken och det har den verkligen gjort. 


Vi skulle ha åkt på onsdagen redan men för att slippa stressa, jag slutade 17, bestämde vi att vi lättar från Ekliden på torsdagen istället. Då styrde vi kosan mot Timmernabben, ett litet samhälle utanför Mönsterås. Där hade dom en ställplats, alldeles intill havet där vi kunde ana Öland i horisonten, som jag tror fotbollsföreningen stod för. En herre vid namn Lars knackade på vid 19 tiden på kvällen, hälsade oss välkomna och ville ha betalt 150kr. För det fick vi el och tillgång till dricksvatten (för påfyllnad) samt toa och dusch. 

Ett enkelt ställe men helt okej. Vi gick en sväng på kvällen och hittade till Nabbens rökeri där vi hade fått ett litet presentkort från Lars när vi betalade. Det fick bli fredagens middag helt enkelt. 

På fredagen gick jag min vanliga morgonpromenad i strålande solsken, med ljudbok i lurarna och stuns i benen. Jag fick ihop 4.5km så när jag kom tillbaka hade Lokförarn vaknat och jag duschade innan vi käkade frukost. Vi stannade nog i Timmernabben till strax efter lunch då vi bestämt oss för att styra kosan mot Oknö och kolla campingarna som fanns där ute. Två stycken var dom till antalet, en First Camp och Kaffetorpets camping. Vi bestämde oss för den första och där blev vi två nätter för läget var kanon, även den här låg vid havet. Lugnt, stilla och närhet till promenadled för min skull. Vi fick båda något, jag promenaden och Lokförarn kluckandet av vattnet utan fönstret. 


Promenadslingan som fanns på ön, var lite mer än 8km lång om man valde att gå hela. Oknö kan man nästan säga är två halvöar och igår valde jag att gå på den större delen av Oknö. Jag har ju lokalssinne som en guldfisk så att gå själv utan sällskap är stort för mig. Jag började med det förra året, men jag skulle aldrig gå utan mobilen för att ändå ha tillgång till kartan. 😂 
Idag knallade jag hela vägen, så innan klockan slagit 11 var min stegmätare uppe i över 11 000 steg, det gillar jag. Slingan gick genom skogen och det gick väldigt lätt att gå/springa den utan att det blev jobbigt, det kändes riktigt bra faktiskt. 


Men allt det roliga har ett slut och likaså denna helg. Det är alltid lika vemodigt att åka hem igen när man är ute med husbilen. Det är att leva kompakt och nära varandra men så gemytligt ändå. Gå iväg och diska, laga mat på liten spis eller grill, sitta ute och äta. Njuta i en solstol och bara vara, inga måsten eller något som pockar på ens uppmärksamhet. Ingen tvättmaskin som behöver köras, ingen dammsugare som skriver om att få arbeta. Husbilen är baske mig det bästa köp vi gjort! 

Nu kommer en vecka med intensiv samtalperiod och när jag går från jobbet på fredag vid 15 kommer jag behöva avkoppling. Så vad passar bättre att åka iväg med husbilen ... 😉 Lokförarn har ledig helg igen så då passar vi på eftersom han jobbar helgen därpå sen igen. Var åker vi? Ingen aning, dit solen lyser kanske? 😀

Kommentarer

  1. Håller med fullständigt, vill också ha längre ledighet och sommaren är så välkommen. Älskar campinglivet med alla dess delar precis som du beskriver det. Vilket mysigt ställe ni hittat...närhet till vatten är alltid plus. Vi har nog en helg kvar nu innan vi åker upp och ställer vagnen för sommaren på Mohed...vi pratade om att åka till Malmköping för att umgås lite med släkten, ska ni med? 😉

    Hoppas dina samtal flyter på bra och att det dimper ner ett kuvert med brev inom snar framtid. Älskar dig.....❤

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du kommenterar!

Populära inlägg i den här bloggen

Tomteverkstan i full gång

Julfeelingen infinner sig så sakteliga i Ekliden. Tomtar dyker upp lite varstans och jag har dragit på mig ett december-uppdrag. Check it out lite längre ner... 
Jag ska fram till jul köra på ett juldiadem/vecka, olika julörhängen varje dag och på fredagar skojar jag till det med jultröja. 🤩
Dag 2 - polkagriskäppar


Dag 3 - Rudolf med röda mulen


Dag 4 - små små julgranar


Dag 5 - skenande Rudolf 


Och så jultröjan...


/Sara ✨

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Mitt val över vem jag vill vara

Ikväll, lite sådär rosé-rosig innan maten satt jag där i solen och onekligen njöt av var jag står idag i livet. Jag, fyller 40 i höst och lever/njuter av livet som jag aldrig trott att man kunnat på det sättet. Jag ser mig i spegeln och gillar det jag ser, har det med åldern att göra eller insikten att jag är den jag är?Jag började den här resan med Viktväktarna för att få hjälp till att bli mamma men den resan har ändrat kurs. Jag kommer inte bli mamma, självvalt förstås, mer än det jag är på jobbet som lärare, och det är helt okej. Jag älskar mitt jobb och jag känner faktiskt ingen sorg över att inte bli biologisk mamma. Däremot har jag alltid sett mig som ”bullmamman” som har mellis färdigt till barnen kommer från skolan, står med armarna i en bulldeg och med mjöl på näsan och den bilden är inte jag, iaf inte längre. Att göra det som förväntas av en eller göra det som känns rätt för en själv är alltid en balansgång. Men för vem lever jag mitt liv, för mig själv eller för alla andra…