Fortsätt till huvudinnehåll

Första maj

Första maj välkommen till vår bygd igen!

Äntligen är vårmånaden här på riktigt och jag hoppas verkligen att vädret är på gång också. Idag ser det ju lovande ut. I morse på promenaden satte jag mig en stund och bara njöt av fågelsången och surrandet från humlorna i träden. Ser verkligen fram emot att värmen ska komma... Fick till och med ta av mig jackan jag hade på mig i morse, var lite väl varmt för både jacka och hoodie under. Måste hitta något bättre att gå i nu när värmen kommer. Beställde nya träningsbyxor, Rönisch, då jag bara har hört gott om dom. Hoppas dom är bra.

Det blir många premiärer idag, det blev frukost på balkongen i solen, det blir grillning till middag och om det vill sig riktigt rätt kan det bli ett glas rosé i solen. Det blev ett litet glas Prosecco i solen igår så den premiären är också avklarad.
Idag blir det lite pyssel ute i trädgården, ska "dona och dana" i vår pergula medan Lokförarn byter däck på iaf en bil. Nu känns det som om det är läge för det.
Måste planera för morgondagen också då den innebär ATP. Det skulle bjudas på smörgåstårta men jag är inte intresserad av att lägga "dyra smartpoints" på det så jag tar med mig en matlåda har jag bestämt. Sen den här veckan drar elevsamtalen igång och jag tror att jag har hittat ett koncept som kan funka. Jag tar en årskurs i taget, år 4 först, sen år 5 och sist år 6. Jag tror jag kan vinna lite "tid" på det.

Nu är det bäst att sätta igång!
Tjing på er!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …