Mat, mat, mat...

Jag inledde påskhelgen med att få diplom hos Viktväktarna. -20kg (totalt 22.9kg) sa vågen på onsdagskvällen. Det kändes toppen att bonga in det. 😊


Sen har helgen gått i matens tecken, god vanlig mat inom måttliga mängder. Det är väl det andra som varit svårt att kontrollera. Eller ja, inte alla dagarna utan mest igår på påskafton. 


Risotto har blivit en favorit hos mig, så himla gott. Den här risotton serverades med skogschampinjoner och fläskfilé. 



Långfredagen åt vi påskmat på, vi hade från början planerat det på påskafton. Pappa och Rakel ville komma och påskafton passsde bäst, dessutom skulle dom ha med sig lax. Perfekt när gästerna bjuder på maten. 😜

Påskmaten valde vi att dela upp på lunch och middag, så till lunchen blev det sill, skinka och ägg medan middagen blev Janssons och köttbullar. Vi är ganska sparsamma på just jul-påskmaten och har bara det absolut godaste liksom. 


Vi provade att göra Deviled eggs istället för vanliga ägghalvor. Gott! Sillen var smaksatt med ramslök och citron, också väldans gott!


Påskafton var som sagt pappa och Rakel här och det blev lax med rotfrukter i ugn, sås och sallad till. Mumsigt! 



Bjöd på Päronkaka med kanel från nya kokboken FIKA som är från Viktväktarna. Toppenbok! 


En del promenader, några sköna och andra inte. På långfredagen kom det snö också, Say what liksom! Snö?!? 
Så jädra onödigt!! Hela långfredagen var det vila som gällde under filten. Snön föll hela dagen, tog liksom aldrig slut. 🙈


Snön har som tur avvikit lite snabbt men den gav oss en liten törn. Nu vill vi ju ha vår liksom! Och varmt! ☀️

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tiden går fort när man har roligt...

Sommar 2017, del 2

Tummen upp eller tummen ner?