Fortsätt till huvudinnehåll

Home again...

Ja kanske inte riktigt för att vi så gärna ville hem men efter Mariestad valde vi att fortsätta tuffa på vår lilla resa. 
Resan tog oss först vidare mot Sjötorps slussar och om jag fattade det hela rätt, Göta Kanals högsta punkt. Jävligt kalla var vindarna som kom från Vänern, det var tur att jag hade mitt lilla pannband. 👍🏼


Vidare mot Töreboda där vi bestämde oss för att få tag i en dagens. Restaurang Krubb som låg längs med Göta kanal serverade en köttgryta som fick duga. 


Mätta och relativt belåtna fortsatte resan mot Forsvik. Ett stort industriminne som vi knallade runt och kikade på.


Och det är väl klart att Lokförarn hittade sig en tågräls. 😜
Efter Forsvik bestämde vi oss att fortsätta tillbaka in i Östergötland men vi ville inte riktigt åka raka vägen hem.


Vädret skulle bli sämre och vi bestämde oss att mellanlanda hemma innan påsk, samt att jag skulle få chans att gå på viktväktarmötet till kvällen. Vi körde ner till Medevi brygga, precis invid Vättern. Ett kanonfint ställe där vi var helt ensamma till en början men sen kom det en husbil till. 
En vacker solnedgång fick avsluta den här dagen. 


Problemet kom när värmen skulle sättas på. Det funkade inte och temperaturen sjönk rätt snabbt. Eftersom båda druckit lite vin till maten blev vi så "illa tvungna" att stanna över natten. Vi försökte hitta felet men vi gick bet på den, hur vi än gjorde liksom. 


På med pannbandet och "Guillou-skjortan" så gick det bra att sova.😉 Imorse tittade jag på termometern i bilen och den visade 6 grader... Burr! 🙈⛄️
Packa ihop och hem för att värma oss!! 


Kaffet smakade lite extra gott just i morse. 


Väl hemma kopplade vi bilen och då gör vi upptäckten. Bilen laddar inte?!? Varför? Vi felsöker men vi kan inte lokalisera problemet. Lokförarn ringer Bossings så i morgon åker vi in med den till ställplatsen så hoppas vi att som kan kolla den snart. Dom hade häcken full till mitten av maj men vi hoppas dom kan kolla snabbt. 

Men den här påsken får vi nog fira hemmavid... 🙈😕

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…