Fortsätt till huvudinnehåll

Två dagars trötthet

Att inte komma i säng förrän vid elva och sen släcka vid halv tolv, kvart i tolv sätter sina spår. 

Torsdagar brukar gå snabbt, knappt så man hinner ta en kopp kaffe på tiorasten eller efter lunchen utan den kommer klocka ett när man släpper eleverna efter ett pass elevens val. 
Först har vi svenska med 3-4-5 där en ny läxa introducerades, rast (där jag förberedde so'n), so med 2-3 och samer stod på agendan idag. Sen kom lunchen där vi egentligen bara äter för att sen sätta igång med elevens val x fem klasser. 4-6 åker till Hälla för idrott och elevernas resor tar bort en del av deras undervisning så därför blev det en kort lunch på torsdagar. Vid tolv trillar 2orna in och med dom har jag sen elevens val. Då gick vi igenom en app som heter Aurasma. En rätt kul app där man kan lägga in "hemliga" meddelanden i en bild. Om jag gör en aura och eleverna riktar sin iPad mot bilden dyker mitt meddelande upp. Appen kan även användas att spela in sig själv där man ger instruktioner på en läxa eller en arbetsuppgift. På så sätt kan eleven själv också upprepa instruktionerna när helst den vill eller behöver.

Sen var det till att förbereda sig med schemat inför idag så jag skulle slippa sitta så himla länge idag. Satt nästan och somnade framför datorn. Gäspade käken ur led ett par gånger dessutom. 
Knallade hem vid fyra, då var det hem och äta. Inspirationen till mat är nere på noll just nu, det är skittråkigt. Det blev en matlåda innan jag faktiskt slumrade en tio minuter en stund i soffan. 
Packa väskan för att dra iväg till simhallen och träna, vattengympan med Tomas är torsdagens höjdpunkt. Energipåfyllning deluxe som i sin tur gjorde att jag inte kom i säng förrän halv tolv även denna kväll.

                                               
        
Kollade Eurovision och förvånades över att Irland inte gick vidare och att Georgien gjorde det. 
Say what liksom?!?

Fredag och snoozeknappen trycks på två gånger, förvånad? Nae!
Jobb, matte, planering, lunch och rundpingis på rastvakten, svenska och sista passet so. Fixa det sista på schemat inför nästa vecka, gäspa käken ur led även den här gången innan jag får iväg mailet till föräldrar. 
Hej då kollegor, trevlig helg! Ses på måndag!
Regn utanför, jag lägger mig ett tar sekunder på soffan, äter, dammsuger, åker och snabbhandlar, duschar och sen hamnar jag i soffan. Här sitter jag än och har dessutom blivit serverad ett glas vin.

        


 Snart sover jag igen... Zzzzzz

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…