Fortsätt till huvudinnehåll

Vi närmar oss....

Så går vi andra advent till mötes och jag funderar på vad jag ska baka för något. Sitter och går tillbaka i minnet till vad jag gjorde förra året men det står still. Totalt! Minns inte!?! 
Jag vet att jag gjorde Bountybollar men det var väl det enda, ja och "farmorsbröd", saffransbullar, saffransskorpor, pepparkakor och mintkakor. Men gjorde jag knäck? Kola? Jag har en liten aning att inget av dessa två gjordes, varför inte? 
Det jag vill göra i år är dom stående inslagen, alltså dom jag minns att jag även gjorde förra året. Dom gör jag alltid liksom. Bountybollarna gillade jag skarpt så dom ska jag göra, mintkakor? Mja, vet inte... I så fall ska jag hitta ett annat recept tänkte jag.
Men jag gjorde ju saffranstryffel också, dom som inte var så goda minns jag. Kanske ska göra tryffel också fast en annan sort. Chokladnougatbollar gjorde jag nog också när jag tänker efter. Undrar om jag ska göra nästan samma sak i år igen. Det som var bra med dessa grejer var att man kunde ha dom framme. Det smälte inte och blev en enda sörja. 
Brukar också vara den som ansvarar för efterrätten på julafton, så funderingarna går där också. Julen ser lite annorlunda ut i år. Lokförarn jobbar natten till julafton samt natten till juldagen. Det känns sådär måste jag säga. Så är väl inte hundra på det klara med hur julafton ser ut än men det brukar lösa sig.

Andra saker som ska fixas under julen är ju det vanliga, julklappar, julkort och julgran. Julklapparna är i det stora hela klara, har bara lite smått kvar men ändå. Redan första december var jag liksom klar. Det har väl aldrig hänt förut? Nu har jag ju inte så många att köpa till men iaf. Jag är superglad för då kan jag lägga tiden på annat.
Julkorten ska göras och det tänker jag att jag ska börja med i morgon. Julgranen ska inhandlas och jag har kollat i kalendern när Lokförarn inte är hemma, så sch... Säg inget att jag pratat om gran. ;)

På fredag nästa vecka ska jag gå på julkonsert i Linköping. Det ska bli mysigt, jag och Lina ska äta först och sen njuta av skönsång från Peter och Matilda och komma in i christmas-mode. Woho, längtar!


Tänk om det kunde se ut så här ute... ;)


Kommentarer

 1. Jag satt igår och tänkte på hur duktig jag var när barnen bara var ett par år. Då gjorde jag kolor och bakade pepparkakor och annat julgodis. I år har jag inte ens tänkt tanken. Det blev lussebullar och thats it. Orkar inte stå i köket och hålla på.

  SvaraRadera
 2. Jag gör det absolut inte för att jag måste utan för att jag tycker det är så grymt kul. Dessutom blir det en kul grej att ge bort också, i en söt liten ask. ;)

  SvaraRadera
 3. Saknar dig älskade lillsyster yster!
  Vore skoj om vi kunde planera att fira en jul ihop.....låter ju inte så kul med arbetstiderna under julen...hoppas det löser sig för er ändå.
  I år hoppar vi över julen, blir en väldigt light variant av jul i alla fall.

  Älskar dig <3

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…