Fortsätt till huvudinnehåll

En produktiv helg

Det har varit en produktiv helg helt klart, har fått massor gjort. 
Igår började jag att tvätta fönster. Att tvätta fönster som inte är vändbara är inte så lätt när man inte har en bra stege eller tillräckligt lång för att nå. I vanliga fall brukar vi hjälpas åt med eftersom Lokförarn jobbade så gjorde jag det själv. 
Det blev däremot bara två fönster igår och sen var det städ och handling som stod på schemat. Såg programmet Landgång här i veckan och då besökte de Svenska kyrkan i London och en rätt kocken gjorde var pizzaknytten. Han gräddade "pizzorna" i plåten för muffins. Smidigt som fasen! Och gott blev ett också men vem ogillar pizza liksom? 


Idag fortsatte fönstertvätten och jag vlev klar. Skönt! Har fönstret i trapphuset kvar men det måste vi ta tillsammans. Det är alldeles för högt upp och jo, det är vändbara fönster men det är ju i trappen vilket gör det svårt. 


Sen var det trädgårdsarbete, blommor skulle fixas, dynor skulle tas in och gräset skulle klippas. Det var ju riktigt skönt ute och riktigt höstigt. Härligt. 
Väl inne sen igen satte jag en bulldeg, det är ju trots allt kanelbullensdagnästa söndag. Då måste det ju finnas kanelbullar hemma. Stora blev de, som dasslock och det var ju inte meningen men så blev det. Klart man måste dricka mjölk till bulle . 
Jag sitter här och nästan gäspar käken ur led. Jag tror jag hoppar i säng istället.

Go natt. Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …