Fortsätt till huvudinnehåll

Så här dags för en vecka sen...

Då for vi runt. Inte satt man så här lugnt och väntade på att grillen skulle bli klar. 


Nä, då var det bord som skulle upp, det skulle dukas, lokalen björkades, rislampor skulle upp och mat skulle hämtas. 
Jag pratar om Pernilla och Mats bröllop som ägde rum den 15 augusti, dagen innan hennes födelsedag. 
Jag hade ju fått frågan om att hjälpa till, att vara hennes toastmistress och jag tackade ju med glädje ja. Vilken ära!! 
Jag tyckte till en början, fick frågan vid jul nångång, att jag inte gjorde så mycket och ska jag vara ärlig tänkte jag nog flera gånger att jag inte var rätt kvinna för jobbet. Jag hade ju bara varit gäst på min kusins bröllop för x antal år sen, det var dessutom då jag förälskade mig i staden Uppsala. Sen hade jag varit delaktig när min syster gifte sig för 16 år sen. 
Var jag verkligen rätt för jobbet? 

Dagarna går ju fort och dagen med stort D dök iaf upp. Och allt klaffade, jag och min kompanjon Jorgie kunde inte ha gjort ett bättre jobb. Vi var båda nöjda när kvällen var över och nöjda var även brudparet, det är ju huvudsaken. Alla gäster tackade dessutom för en fin dag när de gick, sa att vi gjort ett bra jobb. Carola sa också att alla borde ha en Sara i sina liv. Det värmde otroligt! Tack Carola! 
Det fotades och det lektes och talen växlade mellan släkt och vänner. Tårarna rann nästan konstant. Jösses vad jag grät på bröllopet. 
Dessutom fick jag möjligheten att vara med i det ögonblick de fick se varann första gången innan vigseln. Känslosamt och så pass att mina ögon tåras när jag skriver det här.

Att se nervositeten, längtan och förväntan i bådas ögon och sen orden; "åh herregud" när de väl fick se varann, fick mig att redan där brista i tårar.
Det finns inga människor i hela världen som är så fina som dessa två, som har sånt äktenskapstycke. Som kompletterar varandra på alla sätt...Det är med glädje och ett leende som jag "blickar" bakåt. 
Tack Mats och Pernilla för att jag fick chansen att dela er dag och även fick möjligheten att göra det på så nära håll som jag fick. Att få vara med hela vägen känns som en ynnest. 
Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …