Fortsätt till huvudinnehåll

Det börjar närma sig sitt slut...

Tisdag idag och sista veckan på min semester. Lokförarns andra vecka och det kommer kännas tufft att gå upp till klockan på måndag, när han ligger kvar och sussar sött.
Alltså, ja lika tufft som det varit för honom när han gått upp och jag legat kvar. Men det känns ändå lite vemodigt att ledigheten är slut snart, även om det ska bli kul att börja jobba igen. 

Mot veckoslutet förra veckan dök det upp en husvagn här på uppfarten. Det var snigelhuset som kom förbi på besök. Ett par dagar med systermys, god mat och lite vin (okej då, ganska mycket ;) ) och sen en del kultur faktiskt. På fredagen gjorde vi ett besök på Motormuseumet i Motala, ett par timmars vallande av gubbar eftersom museumet kanske var mer "lockande" dem än oss.


Vi stannade även till vid Kristbergs kyrka och jisses vilken vacker kyrka. Stanna till där om ni har vägarna förbi. 

Vädret var väl inte det roligaste så det blev inga sena kvällar utomhus direkt. Det blev inte några sena kvällar överhuvudtaget faktiskt...

I går bestämde vi oss för att packa bilen och ge oss ut i skärgården. Arkösund bestämde vi oss för och en natt på hotellet. Förhoppningen var att ge oss ut till Harstena men den båten hade slutat gå för säsongen dagen innan. Typiskt! En sväng ut till Harstena hade varit riktigt trevligt annars. Bra väder var det ju iaf...Men två dagar men massor av sol, vind och frisk luft gör nog gemene man trött så igår verkligen stöp vi i säng vid typ elva, halv tolv. Sovit som en gris utan att ha haft ont i skulderbladen. Har sträckt mig av något slag och haft jätteont men det är inget att lägga nån vikt vid nu.
Idag är vi lagom mosiga och röda både i pannan, på näsan och på bröstet men vilken dag det varit idag. Hotellfrukost, korsordslösning, prata, prata och prata, lunch, promenad, utsiktstorn och glass med kaffe. En härlig dag!

Nä, nu måste jag hoppa i säng. Är så trött att ögonen går i kors!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …