Fortsätt till huvudinnehåll

Att skaka liv i bloggen igen

Alltså jag har väl inte bloggat så mycket på sista tiden men det är väl dags att ändra på det. Nu har jag ju all tid i världen till det iaf. 

Idag startade jag dagen med en promenad, det gick inte speciellt fort för jag hade lite ont i ryggen. Har nog legat galet, Lokförarn knuffade till mig i natt då jag tydligen låg diagonalt över vår säng. Jaja, det brukar vara han som gör det annars så nångång måste jag få ge igen. ;)


Regntunga moln följde mig på vägen men de släppte inte ifrån sig något regn under tiden jag var ute. De bara snurrade runt och vinden blåste rätt så mycket att det nästan var kyligt. När jag kommit över bron blev jag stoppad av en tyska som skulle till Berg. Att försöka förklara på svenska går ju, men att försöka på engelska som hon dessutom inte förstod,  var svårt. Tur de hade GPS med sig! 
Lite frukost efter det och första avsnittet av Sommar med Ernst på paddan. Jag gillar den karln och hans idéer, eller ja... inte allt han gör förstås. Den här gången gjorde han några "piroger" med matjessill, ägg, lök och créme fraiche som såg ruggigt goda ut. Jag måste testa dom helt klart! 


Sen har dagen gått i ett, jag har städat och tvättat diskat upp berget som stod på bänken. Strax är det dags för middag. Lokförarn har önskat/beställt kåldolmar så det är bäst han får det. Jag har aldrig gjort det förut men hur svårt kan det vara. 

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…