Fortsätt till huvudinnehåll

Att se tillbaka

Det här med att gå tillbaka i fotoalbum och titta kan vara både kul och mindre kul. Det är kul att se vad man gjort, var någonstans man har varit och minnas tillbaka. Mindre kul är att se hur man såg ut då, jämfört med nu. Mindre kul att veta att vikten då är mycket mindre än vad den är idag.
Däremot är det bara jag som sitter med facit, som sitter med kapaciteten att göra något åt det igen. Och det måste jag göra nu!

Visst vi kör på 5:2 fortfarande, ett koncept jag gillar och det går neråt. Jag tror dock att jag behöver bli lite hårdare de andra dagarna som inte är fastedagar. Se till att röra lite mer på mig än vad jag gör idag. Att börja planera både mat och motion igen. :) Jag tänker att nån form av rörelse minst 3 dagar under en vecka, det ska väl inte vara så svårt kan jag tycka. Maten kan jag ju fortfarande planera och få hjälp med att räkna via Viktklubb. Man borde få bli guldmedlem när man varit med så pass länge som jag. ;)

Vad vill jag nå då? Jag har två datum som jag kommer att ha lite fokus på, att se till att ha minskat i omfång till dess. Vad vågen står på eller hur mycket jag ska ha gått ner är inte det viktiga men att ändå är bättre då än idag. Det första datumet ligger ungefär 1 månad bort, det andra ligger lite mer än 2 månader bort. Det får bli månads-delmål kan man väl säga.

Nu lägger jag in fokus-växeln och manar på mig själv.

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…