Fortsätt till huvudinnehåll

Bryta av lunken lite...

Julledigheten brukar vara synonymt med vila, i alla fall här hos oss. Eftersom Lokförarn fick ledigt länge kring jul, till min stora lycka, har vi verkligen bara gått och sparkat oss trötta. Vi visste ju inte till en början hur det skulle se ut så lycka blev det för oss båda. Vi har sovit länge på morgonen, varit vakna sent på kvällarna, ätit en massa gott, både bra och dåliga saker men vad gör väl det. Det är jul bara en gång om året.

Vi försöker dock bryta lättjan och frosseriet lite med promenader. När solen skiner måste man väl ända ta sig ut och få i sig D-vitamin. Idag lämnade jag dock mannen kvar hemma i sängen, det var dags och läge för lite tjejskvaller. 

       
                                           Borensberg är riktigt vackert, vinter som sommar. 

       

                                          
                                                 Det var inte länge sen jag satt under det                                       
                                                       där trädet i hopp om lite skugga...                          

                                          
                                                                             Finaste Pernilla

       
          Här har vi bokat vår nyårsmeny, hämtas på nyårsafton med instruktioner för uppvärmning. 
          Jag tror det blir tredje året i år. Skönt att slippa fundera, laga och framförallt disken dagen
          därpå. 

       

       
                            Vi avslutade dagens 4 kms promenad med en kopp varm choklad med 
                                                    marschmallows i förstås. Mumsigt var det! Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …