Fortsätt till huvudinnehåll

Ny hobby

Jag har alltid tyckt att handarbete varit kul, framförallt broderi för det var enkelt att förstå. Sticka eller virka, som både mamma och farmor gjorde, fattade aldrig jag. Det var nog mest för att det blev för mycket förkortningar och jag förstod inte beskrivningarna. 
Men så för ett gäng år sen såg jag en fin, virkad filt bestående av mormorsrutor och blev sugen på att lära mig. Testade mig fram och fick hjälp, allt för att slippa läsa beskrivningar. Det blev en babyfilt till en väns förstfödda grabb och vilket jobb jag la ner, men fin blev den. 
För ett år sen köpte jag ett par torgvantar som jag slarvade bort. Kastade ut en förfrågan på fb om jag hade nån i min vänskapskrets som kunde sticka mig ett par. Fick två par med internposten på jobbet, suveränt.
För ett par veckor sen vickade jag som textilfröken och flickorna i klassen stickade. Jag blev lite sugen och satt och lekte på lektionen. Vilket i sin tur slutade i att jag var fast. Det köptes stickor och garn och en halsduk kom till. Bestämde mig för att testa strumpstickor och nu är jag fast. Jag stickar mina egna torgvantar  och nu har jag stickat min första socka. 


Jag är mäkta imponerad av mig själv och jag tackar youtube för hjälpen. Sen tror jag att jag nästan förstår en beskrivning nu... :)

Kommentarer

  1. Superfin socka! Du är jätteduktig.....du får lära mig vid tillfälle för sockor får man nästan inte nog av när det är kallt....=)

    Älskar dig

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…