Ny hobby

Jag har alltid tyckt att handarbete varit kul, framförallt broderi för det var enkelt att förstå. Sticka eller virka, som både mamma och farmor gjorde, fattade aldrig jag. Det var nog mest för att det blev för mycket förkortningar och jag förstod inte beskrivningarna. 
Men så för ett gäng år sen såg jag en fin, virkad filt bestående av mormorsrutor och blev sugen på att lära mig. Testade mig fram och fick hjälp, allt för att slippa läsa beskrivningar. Det blev en babyfilt till en väns förstfödda grabb och vilket jobb jag la ner, men fin blev den. 
För ett år sen köpte jag ett par torgvantar som jag slarvade bort. Kastade ut en förfrågan på fb om jag hade nån i min vänskapskrets som kunde sticka mig ett par. Fick två par med internposten på jobbet, suveränt.
För ett par veckor sen vickade jag som textilfröken och flickorna i klassen stickade. Jag blev lite sugen och satt och lekte på lektionen. Vilket i sin tur slutade i att jag var fast. Det köptes stickor och garn och en halsduk kom till. Bestämde mig för att testa strumpstickor och nu är jag fast. Jag stickar mina egna torgvantar  och nu har jag stickat min första socka. 


Jag är mäkta imponerad av mig själv och jag tackar youtube för hjälpen. Sen tror jag att jag nästan förstår en beskrivning nu... :)

Kommentarer

  1. Superfin socka! Du är jätteduktig.....du får lära mig vid tillfälle för sockor får man nästan inte nog av när det är kallt....=)

    Älskar dig

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg