Fortsätt till huvudinnehåll

Att bli så totalt insnöad...

I fredags vickade jag igen som textilslöjdslärare och om man bortser från att jag är värdelös på allt vad syslöjd heter, så tycker jag att det är roligt. 
Den här gången hade de påbörjat stickning. De satt och pillade med sitt så jag tog fram ett par stickor och började jag med. Stickning är ju inget undantag som slipper sitta på "urusel-listan men jag kunde ju inte låta bli. Jag kan inte läsa beskrivningar för jag fattar inte alla förkortningar på maskor och mönster ska vi inte prata om. 
Oavsett det kunde jag inte släppa det när lektionen var över. Jag har en sån förmåga att "snöa" in på saker. Så när jag kom hem sen blev jag ju tvungen att plocka fram mina egna stickor. Att göra ett par pulsvärmare var tanken och det blev en enkel variant. Men så kom jag på att jag hade en massa böcker med beskrivningar. 


Däremot kommer ju problemet åter, läsa beskrivningar! Det fick bli att gå lite på känsla... Den är inte skitsnygg men jag är rätt nöjd för att vara första gången. Jag misstänker däremot att det är lättare att sticka såna här om man har strumpstickor. Så jag har nu beställt strumpstickor och  garn i härlig höstfärg. Nu ska det stickas både halsduk och pulsvärmare!!


Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …