Fortsätt till huvudinnehåll

Testar något nytt!

För ett tag sen såg både Lokförarn och jag ett avsnitt av Vetenskapens värld som handlade om 5:2-dieten. Det var väldigt intressant, så pass att vi kom in på att diskutera huruvida vi skulle testa. 
Det blev inte så mycket bestämt då, mer än att vi (läs jag) skulle hitta lite recept på mat som skulle funka. 
Jag letade, hittade och den här veckan började vi. I onsdags var första fastedagen och jag måste säga att det gick förvånadsvärt bra. Blev väl lite full i skratt när jag såg min frukost. Jag som normalt äter en tallrik yoghurt med fras samt en knäcke till, åt en finn crisp med skinkskiva och ett halvt ägg på. 


Visst, inte blev jag mätt så jag storkna men jag stod mig fram till lunch klockan 11. 
Hade inga bekymmer med hunger eller grinigt humör förrän till eftermiddagen då hungern slog in. Och jag var mitt vanliga solskens-glada jag som vanligt. ;)
Till kvällen käkade vi ratatouille med kalkonbacon, riktigt gott och något jag kan tänka mg äta annars med. Eftersom receptet jag gjorde var för fyra portioner så blev det två matlådor med. Perfekt och de äter vi idag.


Så när alla andra äter Sverige-bakelser idag, så håller jag igen utan att vara grinig eller sur. Det här är kul! :)

Kommentarer

 1. Min mamma och pappa kör det. De har båda gått ner massor i vikt. Tror de har kört i ett år snart. De äter alla dagar, bara mindre kalorier på två-dagarna. Det tror jag är nyckeln. Att se till att man får frukost, lunch och middag varje dag. Själv har jag inte orkat bry mig om att försöka ens men tanken har slagit mig såklart.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kul! Vi äter också varje dag men "fastedagarna" äter inte jag mer än 500 kcal och Lokförarn äter 600 kcal. Har funkat lika bra idag så jag är nöjd! :)
   Ja, jag tror på det med. Frukost, lunch och middag :)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…