Fortsätt till huvudinnehåll

10 dagar vs 4 dagar

14 dagar har gått sen vi började med 5:2 och det känns fortfarande lika bra. Det är lika kul, hur det nu kan vara kul att fasta, varje gång det blir en "2-dag".
Crazy? Absolut men när nåt är roligt är det väl lättare att hålla i det?
På två veckor har jag minskat 3 kg men helt ärligt så har jag en del jag bär på, så att det "går fort" i början är väl inte så konstigt. Vet när jag började med Viktklubben så rasade jag till en början...

Men så, hur äter vi då? Lokförarn får ju äta lite mer än mig, 100 kcal mer för att vara exakt.
Imorgon är den fastedag och då är tanken att vi äter så här, eller iaf jag. Lokförarn äter en "annan" frukost.

Frukost: ½ dl vaniljkvarg och 125g färska jordgubbar, kaffe och ett stort glas vatten.
Lunch: 150 g kokt broccoli och 80 g kycklingfilé, stort glas vatten
Middag: 240g ratatouille med 50g pannbiff, stort glas vatten.
Sen har jag några kcallisar kvar ett par hallon eller liknande.
Jag dricker ganska mycket vatten under en sån här dag så att springa på toaletten är dagens motion. ;) Men så här ser en dag ut och jag blir absolut mätt. Eller jag blir snarare nöjd, mätt blir man väl kanske inte.


Idag har jag förberett en sats med ratatouille, en riktigt god en och vi båda kan tänka oss att äta den även andra dagar. Klart och färdigt att bara plocka fram ur frysen, kan ju inte bli mer perfekt än så!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…