Fortsätt till huvudinnehåll

Det bästa är nog att säga NEJ direkt istället!

Nyckelbricka! Har du en sån på din nyckelknippa?

Jag har det och betalar en nätt liten årsavgift på ett par kronor, känns som en "liten" hemförsäkring" så att nycklarna kommer tillbaka om jag tappar dem. Som barn tappade jag alltid nycklar och som tur var jobbade pappa som låssmed och hade snabb och billigare möjlighet att få ta i nya låskolvar till vår lägenhet. Skitbra eftersom de fick bytas ut flera gånger under min barndom.

Hur som haver, nu blev jag uppringd av samma företag som jag har nyckelbrickan hos. Säljaren var hyperaktiv och hade väldigt bråttom när han pratade. Han menade på att mitt personnummer fanns att leta reda på via en sajt och ville därför sälja på mig ett ID-skydd. Eftersom jag inte blev direkt klok på det han sa samt att jag ändå blev lite skitnödig för man hade hört så mycket, gick jag med på att han fick sända hem information till mig. När jag fått hem det, läst igenom kunde jag bestämma mig om jag ville ha det eller inte. Ville jag ha skyddet var det bara att betala in med inbetalningskortet, ville jag inte ha det var det bara att strunta i det.
I samma veva var det ett reportage på PLUS om just den här sortens skydd och jag beslutade mig för att inte ta skyddet och jag struntade i att betala. Döm om min förvåning när jag då får hem en påminnelse att jag inte betalat!?!

Efter kontakt med företaget fick jag beskedet att samtalet fanns inspelat och hade då säljaren sagt som han, enligt mig, gjort hade han tydligen begått ett tjänstefel. Men jag kunde låta företaget lyssna på samtalet om jag skickade in ett brev där jag förklarade mitt ärende och med min underskrift. Jag kunde även på samtalet hemskickat för att få lyssna på det själv!
Sagt och gjort, jag visste ju att jag hade rätt och skrev därför ett brev och skrev under med mitt namn. Jag bad även om att få en inspelning i originalskick hemskickat. Det brevet la jag på lådan i måndags förra veckan!

Idag kom det ett brev, yes tänkte jag nu ska jag lyssna på samtalet!
Men HA fick jag, det var en ny räkning! Nä nu jävlar tänkte jag och ringde upp igen. Killen jag pratade med berättar då att mitt påstådda avtal var helt plötsligt makulerat och jag kunde bara glömma den räkningen som hade kommit. När jag påpekade att jag fortfarande ville ha inspelningen hemskickat gick det tydligen inte eftersom kontot var makulerat.
Jaja, det viktiga var ialla fall att jag hade rätt! Det känns bra! :)

Kommentarer

 1. Undrar hur många som hade nöjt sig med det som sas i telefon och inte ville ha ut samtalet.

  Jag svarar nästan alltid nej och fimpar alla dem som börjar lite hurtigt med tex Hej hur är det idag. Dem klassar jag direkt som oseriösa.

  Bra jobbat :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag brukar också säga nej tack men gjorde av nån anledning inte det den här gången. Tur bara att det ordnade upp sig! :)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…