Vad tycker du? Så tycker jag eller vad tror du? Eller? Hur gör vi?

I en syskonskara på fyra (där två inte bodde hos oss, men likt ändå en syskonskara på fyra) där jag är minst har jag väl egentligen inte behövt ta några beslut. Det har oftast varit så att andra har gjort det åt mig, mamma eller pappa och äldre syskon.
Jag har väl egentligen inga problem att ta beslut, i alla fall inte några där beslutet bara rör mig själv liksom. Men så fort vi blir fler så har jag en förmåga att vela.
Lokförarn är minst i en syskonskara på tre, hur hans uppväxt såg ut och vem som tog "hans" beslut vet jag inte men jag tror nog att det såg likadant ut i hans hem som i mitt. Att de äldre tog de beslut som var tvungna att fattas.


Nu kommer vi till det som kan bli ett problem, vi velar båda två när vi ska bestämma saker här hemma. Återigen, de beslut som berör oss båda och jag vet egentligen inte varför. Vi känner ju varandra så bra och vet vad vi gillar och inte gillar. Jag kan bara tala för mig själv men på nåt sätt vill jag vara säker på att det passar oss båda. Ta bara då vi skulle åka utomlands sist, jag ville till Paris och Lokförarn tyckte vi kunde åka nån annanstans. Istället för att komma överens om ett alternativ valde vi att skriva ner fem alternativ på små lappar och sen lotta. Först lotten stod det Barcelona på och efter viss efterforskningar så ångrade vi oss och tog en ny och då blev det ju London. Den mest hektiska resan någonsin men en av de bästa! :)


Tillbaka till idag, när det nu kommer en helg snart där vi är långlediga, fredag till söndag och vi bestämmer oss för att vi skulle göra något. Då kommer frågan, vad gör vi? 
Hotellweekend nånstans, storstad eller spa, en eller två nätter, tåg eller bil...
Ja ni ser, frågorna är många och beslutsfattandet är stort!
Först bestämde vi oss för en natt och något inriktat på mat/spa. Sen ändrade vi till två nätter och storstad, till att ändra oss till en natt med inriktning på bara mat men så blev vädret avgörande. Sen ändrade vi oss till två nätter igen för att återigen gå tillbaka...
Storstad? Jag vill titta på folk i köpekläder som vi brukar kalla det. Ska vi åka tåg? Vad blir kostnaden? Och så ändrade vi igen, vi skulle hålla oss kvar i Östergötland tills vi upptäckte att det kostade mer på det här specifika hotellet som två hotellnätter i Malmö. Vårt kära och goa Malmö, besöka "vår" ostbutik som har de godaste ostarna och småkorvarna ni kan tänka er...
Men så blev det inte heller, nu har vi bestämt oss i alla fall. Det är bokat och klart, vi åker tåg och vi åker till en storstad!


Härligt att ha något att se fram emot, men vi måste bli bättre på att ta beslut. Men en sak är säker, oavsett hur lång processen är för oss att ta ett beslut så blir i alla fall resultatet kanon! :)

Kommentarer

  1. Spännande! Ser fram emot att få höra detaljer sedan...

    puss

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg