Fortsätt till huvudinnehåll

Vad tycker du? Så tycker jag eller vad tror du? Eller? Hur gör vi?

I en syskonskara på fyra (där två inte bodde hos oss, men likt ändå en syskonskara på fyra) där jag är minst har jag väl egentligen inte behövt ta några beslut. Det har oftast varit så att andra har gjort det åt mig, mamma eller pappa och äldre syskon.
Jag har väl egentligen inga problem att ta beslut, i alla fall inte några där beslutet bara rör mig själv liksom. Men så fort vi blir fler så har jag en förmåga att vela.
Lokförarn är minst i en syskonskara på tre, hur hans uppväxt såg ut och vem som tog "hans" beslut vet jag inte men jag tror nog att det såg likadant ut i hans hem som i mitt. Att de äldre tog de beslut som var tvungna att fattas.


Nu kommer vi till det som kan bli ett problem, vi velar båda två när vi ska bestämma saker här hemma. Återigen, de beslut som berör oss båda och jag vet egentligen inte varför. Vi känner ju varandra så bra och vet vad vi gillar och inte gillar. Jag kan bara tala för mig själv men på nåt sätt vill jag vara säker på att det passar oss båda. Ta bara då vi skulle åka utomlands sist, jag ville till Paris och Lokförarn tyckte vi kunde åka nån annanstans. Istället för att komma överens om ett alternativ valde vi att skriva ner fem alternativ på små lappar och sen lotta. Först lotten stod det Barcelona på och efter viss efterforskningar så ångrade vi oss och tog en ny och då blev det ju London. Den mest hektiska resan någonsin men en av de bästa! :)


Tillbaka till idag, när det nu kommer en helg snart där vi är långlediga, fredag till söndag och vi bestämmer oss för att vi skulle göra något. Då kommer frågan, vad gör vi? 
Hotellweekend nånstans, storstad eller spa, en eller två nätter, tåg eller bil...
Ja ni ser, frågorna är många och beslutsfattandet är stort!
Först bestämde vi oss för en natt och något inriktat på mat/spa. Sen ändrade vi till två nätter och storstad, till att ändra oss till en natt med inriktning på bara mat men så blev vädret avgörande. Sen ändrade vi oss till två nätter igen för att återigen gå tillbaka...
Storstad? Jag vill titta på folk i köpekläder som vi brukar kalla det. Ska vi åka tåg? Vad blir kostnaden? Och så ändrade vi igen, vi skulle hålla oss kvar i Östergötland tills vi upptäckte att det kostade mer på det här specifika hotellet som två hotellnätter i Malmö. Vårt kära och goa Malmö, besöka "vår" ostbutik som har de godaste ostarna och småkorvarna ni kan tänka er...
Men så blev det inte heller, nu har vi bestämt oss i alla fall. Det är bokat och klart, vi åker tåg och vi åker till en storstad!


Härligt att ha något att se fram emot, men vi måste bli bättre på att ta beslut. Men en sak är säker, oavsett hur lång processen är för oss att ta ett beslut så blir i alla fall resultatet kanon! :)

Kommentarer

  1. Spännande! Ser fram emot att få höra detaljer sedan...

    puss

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…