Fortsätt till huvudinnehåll

Det susar på lönekontot

Alltså det här med att betala räkningar, det finns banne mig inget tråkigare. Att se hur pengarna bara fladdrar iväg, man hinner knappt upptäcka dem på konton förrän de har stuckit sin kos igen.

Men jag betalar med glädje räkningarna den här gången, för lönen var högre än sist. Att jobba 50% är banne mig ingen höjdare utan hösten har varit knaper helt klart i min plånbok men det har inte gått någon nöd på oss. Men jag skulle heller inte vilja byta bort hösten, rent kvalitativt har hösten varit suverän! 
Men att nu ha ökat till 70% i decembermånad gjorde ju den här lönen något högre. Att jag sen jobbar även på fritids för att komma upp i timmar gör ju februarilönen ännu högre. Känns bra!

Eller vänta lite nu, pratar jag om ett ämne som är tabu?

Kommentarer

 1. Tabu? Man får väl prata om lön. Själv har jag upplevt den fattigaste månaden på året utan att ens reflektera över pengar. För första gången på länge har vi haft en januarimånad utan att behöva vända på kronorna, när lönen kommer finns det pengar kvar från den förra lönen.....så skönt! Å då har vi ändå varit på Kanarieöarna och haft semester. =)
  Det är så skönt och ha ett jobb som jag stormtrivs med, en lön som räcker till och blir lite över på fast det kanske beror på att vi har en budget nu som håller. Hur som haver så är det skönt att pengarna räcker till.

  Livet är härligt, eller hur!
  Love U

  SvaraRadera
  Svar
  1. Lön är/var väl tabu hur länge som helst. Mamma och pappa pratade väl aldrig lön till exempel?
   Det har absolut inte gått någon nöd på oss men jag har väl ändå försökt tänka på vad som är viktigt att handla och inte viktigt. Men jag vill inte byta bort hösten som varit helt underbar för att jag jag haft en massa tid till annat skojigt. :)

   Radera
 2. Att prata lön på det sätt du gör här har jag aldrig upplevt som tabu. Däremot pratar folk ogärna siffror och berättar exakt vad de tjänar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…