Fortsätt till huvudinnehåll

Så äntligen har den kommit

Som jag gått och längtat efter den och nu har den äntligen behagat sig att dyka upp. Men varje år tycks den vilja komma med större dunder och brak än året innan. Vad beror det på tro? Det är ju inte så att alla "haters" kommer att uppskatta den mer för det, utan det blir ju snarare motsatt effekt liksom.

Ja, jag pratar om snön. Den sista delen av hösten (slutet på oktober och hela november) är ju bara grå, blöt och trist och med lite vitt på backen blir världen lite lättare tycker jag.
Den här Sven som dök upp igår tillsammans med snön, undrar om han hade gjort sig osams med Kung Bore. De kanske hade svårt att komma överens om vem som skulle komma först och istället blev det en maktkamp och lite "först till kvarn" mellan de.
Även om jag uppskattar snön är jag inte förtjust när det blir oväder utav det, framförallt inte om man själv ska ge sig ut i trafiken eller om Lokförarn ger sig iväg. Det gillar jag inte!
Eftersom han utgår från Hallsberg när han jobbar, så har han ju en bit att åka och igår var ingen dag som jag glatt vinkade "hejdå". Det tar ungefär 1.5timme att åka och han gav sig av vid fyra-snåret, vid sex igår ringde han och berättade att han satt fast i bilkö strax utanför Askersund. Trafiken skulle de inte släppa på förrän vid åtta, kul!
När jag gick och la mig igår vid elva ringde han och sa att nu var han framme, något försenad kan man väl lugnt säga.


Men en sån här dag som varit idag, bortsett från blåsten, är ju snön underbar!

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…