Fortsätt till huvudinnehåll

En härlig dag

Drog upp rullgardinen för nån timme sen och det märktes ingen skillnad. Så galet grått och trist ute att man bara känner hur tröttheten suger sig kvar i kroppen. Är du trött?
Stjärnorna och stakarna lyser hela dagarna, granen lyser och ja varenda lampa som finns lyser för att på nåt sätt få lite ljus, det här mörkret tar "kål" på mig.

 
Jag började julaftonsmorgonen precis på samma sätt som jag alltid gör, att läsa Lukas evangeliet har alltid varit ett stående inslag på julaftnarna sen jag var barn. Farfar tog fram stora bibeln och läste högt för oss då och nu får jag läsa själv, oftast tyst. Men på nåt sätt blir det en liten påminnelse om var jag kommer ifrån och vad som är viktigt i all julklappshets och mat/bak/godistillverkning.
 
 
Om man ska dra paralleller till dagens gråa väder var gårdagen allt annat mörk, vi träffades som vanligt hos Lokförarns moster och morbror ute i Gistad. Vi sammanstrålar allihop därute i vanliga fall men i år saknades en av oss, systersonen valde att fira med sin sambo och hennes familj. Men det blev en lugn och stillsam julafton eftersom vi är 8 vuxna och inga barn men det är ändå mycket mat och godis. Julbordet i år fick besök från både Ryssland och Tyskland eftersom några av oss har respektive från dessa länder. Det är lite spännande ändå och det blir många engelska konversationer, även om de förstår svenska.
Ett annat inslag som alltid är stående är "power-napen" efter maten, oftast är det när jag tittar på Kalle, för även om vi inte har några barn med på julafton är jag fortfarande ett barn. Så när jag tittar på Kalle brukar jag har en svägerska och en morbror snarkandes bredvid mig medan Lokförarn letar upp dubbelsängen och lägger sig där. I år tog det inte många sekunder innan förste man somnade och i år vann svärfar, men Lokförarn var inte långt efter.

 
Och sen har vi ju de här hjärngympa-grejerna, vi sitter allihop och knåpar och vrider och vänder på spikarna eller träbitarna. Skrattar och morrar och muttrar. Äter lite choklad för att hålla hjärnan lite happy så man inte kastar ut "skiten" genom fönstret. Men det allra roligaste är ju att det är samma grejer varje år men inte kommer vi ihåg hur man gjorde sen sist.


I år körde vi faktiskt på julklappslek, vi brukar inte dela ut julklappar men jag tycker det här var ett riktigt trevligt inslag. Men är julklappsleken ett "svensk påhitt"? För jag kan säga at det var otroligt många skratt från både tysken och ryskan så jag tror nog att det uppskattades riktigt. Julklapparna som fick följa med oss hem var en förpackning med julkaffe och julte, en påse twist, handduk med julmotiv samt en burk med hjortronsylt. Perfekt!

 
Lilla Molly, Linköpings knäppaste katt, ville självklart vara med på julklappsleken fast jag tror att hon var mest ute efter snörena.
 
Idag blir det en lugn dag hemma, inga planer utan mest mys i soffan under filten. Vid halv tolv nu visas Ronja Rövardotter och vid kvart i fem visas Askungen, så det blir lite tv-tittande.
Vad gör du/ni? Vad har ni för planer?
 

Kommentarer

 1. Önskar dig en God Jul & Fin Fortsättning.
  Kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 2. Vilken härlig tradition att läsa julevangeliet. Ingen tradition vi har men det läses ju upp när jag sjunger på midnattsmässan eller på julottan. Få som skulle erkänna att de gör det också.

  Det där mer powernap skrattade jag åt för det händer här också. Det blir liksom lite dåsigt vid kalla och det är skönt att gå ner i varv en stund. Här var det tre av fyra som sov :)

  Ha en härlig fortsatt jul och ledighet framöver.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …