Fortsätt till huvudinnehåll

En av favorit dagarna

Lokförarn är ingen jul-människa, eller ja inte som jag iaf.
Innerst inne, utan att erkänna, tror jag att han ändå gillar lite att jag pysslar och donar hemma så det blir lite stämningsfullt.
Men det finns en sak han hatar och det är att shoppa och lägger man då till att shoppa julklappar slår han mer än gärna bak ut.
 
När jag började jobba på förskolan i Klockrike visade det sig att en av arbetskamraterna hade en "likadan" man hemma hos sig. Det var då det började, våra julklappshoppingseftermiddagar. Vi åkte alltid direkt från jobbet, kompade ute tidigare, för att åka runt och shoppa och titta på grejer. Sen käkade vi alltid och eftersom vi oftast åkte till Tornby för att shoppa blev det alltid Chili i Ikanohuset och deras buffé. Den gillar vi båda!
Det här har vi gjort i fyra år konstaterade vi idag och imorgon är det dags igen. Jag åker hem med bilen, hon plockar upp mig och sen ger vi oss iväg och börjar med lunch. En sak är säker, det blir inte Chili den här gången utan vi får se vad vi hamnar.

Men jag tycker det här är en trevlig tradition och jag hoppas den kan hålla i sig. Jag vet att Lokförarn gillar den för då slipper han följa med mig. Jag vet också att M's man också gillar det för då slipper han. Varför inte göra sånt vi tycker om och slippa "tvinga" nån att följa med.

Kommentarer

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …