Utflykt i en stor röd bil

Igår packade vi in syster och svåger och drog en repa på slätten. Upp på småvägar bar det, förbi Mantorp, Skänninge och första stoppet kom i Bjälbo med lite historisk andning. Vi lyssnade till ett telefonsamtal som berättade om kyrkan, om Birger Jarl, hans ömma moder Ingrid Ylva och vad som hade hänt i kyrkan.


Vidare for vi mot Väderstad och konditoriet, kaffetarmen ropade och den blev bönhörd. Kaffe med pistaschmazarin eller kanelbulle alt kolamuffins med varmchoklad inmundigades under glada tillrop. Vidare for vi mot Omberg, för tanken var att vi skulle ta oss upp på Hjässan. Att få spana ut över vårt fantastiska landskap och Vättern. Utsikten tar andan ur en och gör den inte det, tar promenaden upp den. 
Jag hade kameran med och fotade en hel del, inklusive min syster fick agera modell. 
 


Jag och bästa storasyster ♥

Fortsatte mot Motala och åkte över nya bron, jättefin utsikt över Motala. Ska nog promenera den sträckan nångång för att få se utan räckena. 
 

Avslutade kvällen i soffan, provsmakade årets glögg. Jag tyckte den var god och blev som vanligt varm om öronen. :)
 

Åt god köttgryta och avrundade med en lite chokladtårta med hallonmousse. Recept kommer på fröken Kaka senare under dagen. ;)


Tack för den här helgen fina familjen, det har varit supermysigt! 

Kommentarer

  1. Tack för en härlig helg! Mycket mysigt att få umgås, vara kulturella, fika, äta gott och bara tjitt-tjattra som vi kan. Det måste vi absolut göra om, nästa gång förhoppningsvis i våra krokar så kan vi utforska vår omgivning med kultur och god mat.
    Nästa gång vi ses blir det att skaka rumpa på hög nivå, ser fram emot att gå till Parken på Årets natt med dig i november. Det var alldeles för länge sen vi var och dansade ihop så det ska bli superskoj.
    Sköt om er nu så ses vi snart igen.

    Love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg