Fortsätt till huvudinnehåll

Årets marknad

Nu är årets marknad gjord. Staden visade sig från sin bästa sida, solen sken och det var friskt i luften och det är nåt speciellt med Strängnäs höstmarknad.

 

Varför? Det kanske är för att jag går med syster, att vi har den som en grej varje år. 2005 var mamma med och det var ju fullständigt vansinnigt att ha henne med på marknad. Hon försvann ju hela tiden från oss, vid ett tillfälle hade hon tom ringt pappa och bett honom hämta henne. Men vi lyckades hitta henne och avstyra pappas resa in till stan.
Vi skrattade gott åt det där efteråt och jag får allt ett litet leende när jag tänker på det. Så på nåt sätt gör vi det här för mamma och tankar systertid.

Vad handlar jag på marknaden då? Brända mandlar, kolor och salami (ev). Strumpor brukar vara en grej, 17 par för 100kr men eftersom jag hittade helt oöppnade sockar från förra året blev det inga nya i år. 

Varsin varm munk äter vi på plats också, tävlar om vem som kan hålla sig med att slicka bort sockret från läpparna. Vi brukar sällan klara längre än till första tuggomgången och så var det den här gången också. 

Men det här med marknader är spännande och framförallt hur folket på marknaderna tänker.
Det är barnfamiljer med barnvagnar som går i bredd, anser sig ha företräde eller är som stoppklossar. Det är hundfamiljerna med en eller två hundar som (vad jag misstänker) ska tränas i sociala sammanhang. Det är folk som stannar upp bara rakt upp och ner, det är rökarna som tänder sina cigaretter överallt, bränner hål på kläder eller hår. 
Idag skedde en incident som min svåger såg, hur ett barn bokstavligt talat blev ikull-puttad och sen att personen i fråga gick på barnet. Hur fan kan man missa det?!? Det är ju galet, märker man inte sånt?!? 

Men det var en trevlig helg som alltid. Jag fick träffa en liten Vincent i fredagskväll, under dagen fick jag träffa ett gäng elever till min syster och jag fick vara med på syrrans skola. Kul att se hur de jobbar och hur hon jobbar. Jag fick kramas med mina fina grabbs som jag träffar alldeles för sällan. 


Nu laddar vi för en ny morgondag med fix hemma och lite jobbplanering för nästa veckas jobb. Lagom till helgen trillar syrran med svåger in på uppfarten. 
Tankar systertid gör vi rejält just nu!! 
Mitt sällskap på tåget hem, en kul bok och marknadsgodis :)


Kommentarer

  1. Tack för en härlig helg, ses snart igen!

    Love U

    SvaraRadera
  2. Mysig helg! Det är ngt visst med marknader - på gott och ont! :-)

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …