Fortsätt till huvudinnehåll

Idag minns vi

För 70 år sen, just idag, föddes kvinnan som ca 30 år senare skulle föda mannen som skulle få en betydande roll i mitt liv. Min fina svärmor!
Jag minns vårt första möte, vi hade pysslat i trädgårn och hade bestämt oss för att det fick bli pizza till middag. Åkte iväg och hämtade, skitiga och med rufs i hår. Väl tillbaka stod både svärmor och svärfar på uppfarten och det var väl inte riktigt så jag hade tänkt mig första mötet. Jag undrar bara vad hon själv tänkte när hon såg mig, vem var denna "donna" till hennes lilla pojke? 
Andra gången vi möttes hjälpte de oss att fälla träd, eller ja gubbarna fällde och vi eldade ris. Något som svärmor var en hejare på. Vi pratade länge om allt men det var en mening jag särskilt minns. 

"Håll inte med mig bara för att jag råkar vara din svärmor, det är okej att inte tycka som jag"

Hon hade av erfarenhet med andra svärdöttrar (inte bara Lokförarns) där det var en fasad som till slut sprack. Jag tog till mig det, för visst ville man göra ett gott intryck. Jag ville ju att hon skulle tycka att jag var god nog till hennes pojk. 
Vi kom bra överens, riktigt bra och hade väldigt roligt ihop. Och en dag kom hon med en present till mig, texten sa mer än hon själv och jag ser på den varje dag och ler. Jag hade nog gjort ett gott intryck ändå...


Nu gick hon tyvärr samma öde till mötes, som min mamma, alldeles för tidigt. Hon fattas oss på alla sätt och just idag tänder vi ett ljus.

 
Grattis på födelsedagen finaste Du.
Hoppas du blir uppvaktad ordentligt av alla däruppe.

Kommentarer

  1. Låter som en mycket klok kvinna! Kramar i massor till er båda.
    Hon ser nog ner på er idag från sitt moln <3

    Love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…