Fortsätt till huvudinnehåll

En spark i baken?

Det här med vikt, motion och mat är ju ett återkommande inslag i mitt liv, kanske inte i bloggen för jag kan tycka att det inte är så roligt att läsa om. Det går upp och det går ner, jag testar olika grejer för att se om det är något för mig. Och en grej som slår mig är att alla dessa olika dieter är inget för mig, jag gillar kolhydrater så GI eller Lchf är inget för mig, jag kan inte bara leva på dryck så Nutrilett eller liknande går också bort. Att fasta, om det så bara är nån dag, är heller inget för mig så 5:2 är borta. Jag tror dock att i det stora hela är för att jag inte vill välja nån diet är för att jag vill ha de som en hållbar del i mitt liv.
Att räkna kalorier har tidigare funkat för mig men så kom jag in i nån slentrian och inget ville som jag ville. Nu ska jag försöka hitta tillbaka till det där igen tänkte jag så i onsdags träffade jag en vän som håller på med träning och kost och också hjälper andra.
Jag fick i fyra dagar skriva ner exakt vad jag äter på en dag, vilka tidpunker och i vilken mängd. Jävligt pinsamt för jag var ju tvungen att vara ärlig eftersom den enda som förlorar på om jag ljög var ju jag själv. Jag fick också skriva ner mina mål inför framtiden och vad jag ville med det här som J skulle hjälpa mig med.
Hon räknade ut hur mycket kalorier jag äter under en dag och att jag inte går ner i vikt är inte så lustigt, det var alldeles för mycket. Jag äter ofta, vilket i sig kan vara bra men då skulle jag behöva äta mindre vid varje mål.

Men så i onsdags träffades vi och pratade lite om hur jag ska göra. Jag ska äta var tredje timme och ligga på en kalorinivå som inte understiger 1500 men heller inte överstiger 2000. Jag ska äta 6 mål om dagen, 3 huvudmål (frukost, lunch och middag) och 3 mellanmål och det är här det krävs lite planering. Eftersom man jobbar som man gör måste man ju fundera lite kring raster och dylikt.
Att äta var tredje timme ska göra att jag undviker mina blodsockerfall, som i sin tur leder till att jag småäter.
I går var första dagen, jag hade planerat bra och hade packat med mig mellanmålen till jobbet. Lunch åt jag med barnen och försökte tänka på att inte "överdriva" konsumtionen av pasta och skinksås. Jag gick inte hungrig nångång under gårdagen, hade också lättare att stå emot att äta mer eftersom jag inte var hungrig. Och det känns bra, riktig bra!

torsdagens mellis nr 1

Har börjat motionera mer också, vattengympa två gånger i veckan plus att jag kan utnyttja min sena mornar med morgonpromenader så länge vädret tillåter, iaf tills det blir riktigt mörkt ute.
Jag tänker börja där, sen får vi se var motionen leder mig nånstans. Men det känns i kroppen att jag är igång. :)

från onsdagens morgonpromenad, det var lite kyligt men
mössan var mest för att hålla håret på plats.


och så dagens morgonpromenad,
jag tror jag skrämde fåglarna när jag kom.

Kommentarer

  1. Det låter som det skulle kunna vara något.....håller tummarna. Fungerar det kanske du kan dela med dig.. =)

    Love U

    SvaraRadera
  2. Jag tror du tänker helt rätt! Jag hejar på dig hela vägen!
    Kram

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …