Min lilla pappa

Idag har jag haft en oro i magen men jag/vi kunde pusta ut här i eftermiddag.

För nån månad sen, tror jag för tiden går ju så fort, åkte min pappa på lunginflammation och syresatte sig inte som han skulle, blev inlagd och genomgången. Då upptäcker doktorn att han har cancer, han hade en del av lungan som har blivit drabbad och det slogs på stora trumman. Han har genomgått röntgen av alla de slag ni kan tänka er, de fann inga metastaser nånstans i kroppen och det är jag otroligt tacksam över. Jag vill inte förlora min pappa också i den här hemska sjukdomen. 
I tisdags blev han inlagd på lasarettet i Uppsala för op och idag genomfördes den. Allt har tydligen gått bra, de fick bort den biten som var drabbad men han var tydligen lite groggy och inte talbar men jag kanske kan få prata med honom i morgon. Men för tillfället pustar vi ut och hoppas att återhämtningen går som den ska.


I dagarna här har det cirkulerat mail till kvinnor på facebook att vi i hemlighet skickar "hjärtan" till varann för att visa solidaritet ang bröstcancer. 
Det här är för mig oerhört provocerande även om tanken är "god". 
Cancer, oavsett form och vem som får den, är en allvarlig sjukdom som tar alldeles för många ifrån oss. 
För att istället visa solidaritet kan man väl ta den tiden det tar att maila och hjärta varann och istället skänka en slant till forskning, för vem vet "våra barn eller barnbarn" kanske kan komma fram till en lösning på  hur vi ska bota den här skiten! 


Kommentarer

 1. Håller med dig, dagen har varit lite rörig och det har varit lätt att ta till tårarna. Bröt ihop själv en liten stund i klassrummet när det strulade som värst med schemaplaneringen, brukar inte börja gråta för småsaker men idag var ingen vanlig dag som sagt.
  Jag tror det var i mars som pappa åkte på dubbelsidig lunginflammation, det var då han slutade röka i alla fall...tiden går fort som sagt. Skönt att höra att operationen gick bra, ser fram emot att få höra hans röst när han orkar.

  Var rädd om dig, älskar dig lillsyster yster!!

  SvaraRadera
 2. Usch så jobbigt! Du vet att du får luta dig mot mig om du behöver. Hoppas han får en snabb tillfriskning och att han slipper fler canceräckel i kroppen.
  Kram!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg