Fortsätt till huvudinnehåll

Häcken full...

Att bo på landet kan tyckas vara fridfullt och stilla men jag måste slå hål på den illusionen. Det är inte fridfullt och stilla, inte jämt iaf!
Igår var det kossor som var på rymmen och med en stor väg i anslutning till hagen kunde det resultera i katastrof. Ringa grannen som fick ringa bonden, dumt att vi inte har nr till dem själva!?!
Idag blev det en joggingtur i foppisar och tunika när fåren släppt ut sig själv från hagen och knallade omkring för att äta det gröna gräset på andra sidan. Ringa till kanalbolaget som fick ringa till ägarna men innan de kom fick jag agera fårfösare, nåt jag aldrig gjort förut. :)

Fåren har varit lösa tidigare och det sker framförallt när kräftfisket är igång. Folk går in i hagen och stänger inte efter sig ordentligt. Ett år hade vi fåren i trädgård så vi fick gå och plocka fårskit bra länge efteråt.
För nåt år sen var det hästar som var på rymmen och det är ju stora djur som inte direkt bara går fram till och tar tag i dem. Eller jag gör inte det iaf, man vet ju aldrig.

Så att det är stilla på landet är en illusion som inte alltid stämmer, okej?


Grillmiddagen som blev avbruten av fåren men det var fortfarande gott efter springturen. 

Kommentarer

  1. Hahaha....å jag som trodde du körde iväg puckade turister som trängde sig i på er tomt...

    Love you ♥

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …