Fortsätt till huvudinnehåll

Bygga bilder...

Jag är ganska traditionsbunden, eller ja ganska är nog fel ordval.
Hur som haver, högtider vill jag gärna ha på samma vis eller jag skapar iaf en bild av hur jag vill att det ska vara. Oftast, alldeles för ofta blir jag ju besviken eftersom jag målar upp en otroligt romantisk bild i huvudet. 
Midsommar är nog värst med, det är då man ska ha brunbrända ben och fräknar på näsan. Man ska äta sill och dricka iskall nubbe, det ska vara blommig sommarklänning men inte nödvändigtvis blommor i håret. Man ska äta jordgubbar med glass eller grädde, umgås med nära och kära. Dansa små grodorna och jungfru skär, raketen ska avfyras och det ska bjudas på glass till barnen. Solen ska skina från en blå himmel.
Man grillar framåt kvällen och sitter ute tills myggen blir förjävliga. Man tar en nattlig promenad med den man älskar, till solen som stiger och avslutar årets längsta dag.

Ni hör ju vilken romantisk bild jag har av midsommar, blir det så här? Nä, sällan men jag är glad ändå så länge jag får ha de jag älskar runt mig. :)
Iår firar vi midsommar på lördag, det må vara i morgon men för oss är det på lördag. Jag har nämligen precis vinkat av Lokförarn som, trots önskad ledighet, jobbar fram till i morrnkväll. Känns trist men det är inte synd om mig för det, jag kommer äta sill, jag dricker kanske ingen nubbe men jordgubbar finns och till att Lokförarn kommer hem äter vi räkmacka, inte fy skam det heller. ;)

Men visst hade det varit mysigt att få ha honom hemma... 


Kommentarer

 1. Ungefär så firar vi, det enda som saknas är du och Lokföraren....
  Vore mysigt att planera in en midsommar tillsammans, vi måste inte promt vara hemma i Strängnäs, vi kan komma med vår husvagn och fira med er
  Hoppas ni får en härligt firande på lördagen och att du får en härlig fredag trots att mannen din jobbar.

  Love U

  SvaraRadera
 2. Hoppas du fick en mysig midsommar!
  Jag gillar oxå midsommar och har nog lite samma bild som dig av hur det "ska" vara :)
  Kram

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …