Fortsätt till huvudinnehåll

Diet eller livsstil

Träna vs. äta,
träna och äta,
träna och inte äta,
äta men inte träna.

Jag förundras över allt vad dieter heter, jag skulle också vilja ha en quick-fix där jag tappar alla mina pluskilon på en gång, att kroppen stramar till sig och blir smal och smärt, att jag blir den jag tror jag är inombords. Men för det krävs det hårda tag, de hårda tagen som jag inte har eller som jag hittills inte uppvisat iaf.
För ett antal år sen gick jag med i viktklubb.se och min resa började sakta, sakta. Jag hade svårt att försaka och säga nej till allt det där som jag tills då, hade haft tillgång till 24h om dygnet. Visst visade vågen massor med minus till en början och det kändes bra. Hade jag haft lite jävlar anamma hade det gått "fortare" tror jag men det blev inte så. Jag har hittills gått ner 30kg genom att räkna kalorier och att röra mig, jag har ökat i vikt för att sen gå ner igen, för att öka igen för att igen gå ner.
Jag försakar inget idag, jag äter det jag blir sugen på men försöker tänka att det kanske inte alltid är värt det. Jag försöker träna och röra på mig varje dag, på ett eller annat sätt och jag tycker jag är duktig.
Man måste stanna upp och klappa sig på axeln ibland, titta tillbaka för att se vad man hittills åstakommit.

Jag väljer att säga att jag inte går på diet utan att jag väljer en sundare livsstil, även om vågen inte visar minus varje vecka mår jag bra och jag känner ingen press på mig själv.
Jag ser inte ner på de som väljer att använda sig av olika dieter eller att göra en gastric-by-pass, det här är upp till var och en att välja det som gör att man mår bra. För det är väl det som är det viktiga, man ska må bra hela vägen.

och jag det gör jag, jag mår riktigt, riktigt bra just nu! :)


Kommentarer

  1. Underbart! Att må bra är målet!

    SvaraRadera
  2. Du är fantastiskt duktig! Det viktigaste är att du mår bra.

    Love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…