Matlådor...

Har vi otur är vi nog många som kanske står och gör matlådor i helgen...  
Går kommunal ut i strejk blir det ingen mat för barnen på jobbet så jag hoppas att det inte blir nåt utan att de kan lösa konflikten genom att få igenom sina krav.
Hos oss i Motala kommun är arbetstagare på återvinningscentralen samt omlastningsstationen för sopor, samtliga arbetstagare inom städverksamheten och för samtliga arbetstagare inom kostverksamheten uttagna i strejk. Så på måndag får barnen ingen lunch/mellis oavsett om det blir strejk eller inte. Jenny, i köket har ingen möjlighet att beställa hem och hinna få hem varorna innan måndag.
Det blir ju lite merarbete för både föräldrar, barn och personal på skolan. Barnen får ha med sig egen mat, som inte ska behöva kylas eller värmas helst, egna bestick, tallrikar och glas. Tar de med papp/platsattiraljer att äta på får de ta med sig skräpet hem. Det har tydligen varit strejk en gång tidigare inom det här området och då tyckte barnen medhavd matsäck var skojigt. De första två dagarna förstås, då kalla pannkakor fortfarande var gott. Men när man kom in på dag 5-6 var det inte lika skoj...

Idag kom det en informationslapp till oss personal på skolan, som skulle kopieras upp till föräldrar. Där förklarades strejken och det stod bland annat om strejken höll i sig och skolan blev tvungen att stänga pga sanitetsskäl skulle det kunna leda till att barnens sommarlov skulle bli kortare. De ska ha en viss mängd undervisning och får de inte det måste man ju ta "tillbaka" det nånstans... Tyvärr!

Så jag hoppas att kravet kommunal har går igenom och OM det blir strejk,  att det inte blir en långvarig sådan.

Kommentarer

  1. Gud så sjukt! Vi klarar oss lindrigt då vår förskola har egen kokerska och de är inte uttagna i strejken så mina barn får mat som vanligt. Om hon inte blir sjuk förstås för då får de ingen vikarie. Och kommunen har inte skrivit ngt om att skolorna stängs och sommarlovet kortas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg