Fortsätt till huvudinnehåll

Matlådor...

Har vi otur är vi nog många som kanske står och gör matlådor i helgen...  
Går kommunal ut i strejk blir det ingen mat för barnen på jobbet så jag hoppas att det inte blir nåt utan att de kan lösa konflikten genom att få igenom sina krav.
Hos oss i Motala kommun är arbetstagare på återvinningscentralen samt omlastningsstationen för sopor, samtliga arbetstagare inom städverksamheten och för samtliga arbetstagare inom kostverksamheten uttagna i strejk. Så på måndag får barnen ingen lunch/mellis oavsett om det blir strejk eller inte. Jenny, i köket har ingen möjlighet att beställa hem och hinna få hem varorna innan måndag.
Det blir ju lite merarbete för både föräldrar, barn och personal på skolan. Barnen får ha med sig egen mat, som inte ska behöva kylas eller värmas helst, egna bestick, tallrikar och glas. Tar de med papp/platsattiraljer att äta på får de ta med sig skräpet hem. Det har tydligen varit strejk en gång tidigare inom det här området och då tyckte barnen medhavd matsäck var skojigt. De första två dagarna förstås, då kalla pannkakor fortfarande var gott. Men när man kom in på dag 5-6 var det inte lika skoj...

Idag kom det en informationslapp till oss personal på skolan, som skulle kopieras upp till föräldrar. Där förklarades strejken och det stod bland annat om strejken höll i sig och skolan blev tvungen att stänga pga sanitetsskäl skulle det kunna leda till att barnens sommarlov skulle bli kortare. De ska ha en viss mängd undervisning och får de inte det måste man ju ta "tillbaka" det nånstans... Tyvärr!

Så jag hoppas att kravet kommunal har går igenom och OM det blir strejk,  att det inte blir en långvarig sådan.

Kommentarer

  1. Gud så sjukt! Vi klarar oss lindrigt då vår förskola har egen kokerska och de är inte uttagna i strejken så mina barn får mat som vanligt. Om hon inte blir sjuk förstås för då får de ingen vikarie. Och kommunen har inte skrivit ngt om att skolorna stängs och sommarlovet kortas.

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…