Fortsätt till huvudinnehåll

Skillnader...

Födelsedagar...
Jag gillar att fira födelsedagar, eller jag ska nog snarare säga att jag är barnsligt förtjust i att fira födelsedagar. Sen behöver det absolut inte vara min egen födelsedag utan bara nån inom familjen, där jag får ha ett litet finger med i spelet. Att få baka och laga mat, småkakor och mjuka kakor, marrängtårta och tårta med vispgrädde...

Här är skillnaden på mig och Lokförarn, han vill inte fira på samma sätt som jag. Han tycker det räcker med att kanske få ett litet telefonsamtal eller ett litet sms. Vill inte ha hem en massa folk och att få stå i centrum. Så dagen idag har för honom varit alldeles perfekt, lång sovmorgon, go macka till frukost (som jag förberett åt honom) och sen bara en lugn hemmadag. Pysslat lite inne och strosat runt i mysbyxor. Det är en perfekt dag för honom, och självklart ska han göra/ha det som han vill på sin födelsedag men jag kan ju inte låta bli ändå. För det är ju klart att man ska få tårta när man fyller år, eller hur?

Gjorde en "Gunbritt-tårta" som jag kallar den, egentligen heter den väl Herrgårdstårta tror jag det står på Arla-appen. Men min faster Gunbritt gjorde alltid en sån här till alla kalas, vill jag minnas.
Jag spritsade ut smeten till små runda kakor i lagom storlek, på med marräng och sen in i ugnen. Problemet var att de smet ut och blev som stora tefat, så det fick bli att stansa ut mindre rundlar. Grädde som vispas med lemoncurd och sen tinade hallon. Och självklart ett litet ljus, ja det blev bara ett eftersom det var en liten tårta... ;)

Så ett gigantisk jättegrattis till min kära Lokförare på hans födelsedag! ♥

Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…