Fortsätt till huvudinnehåll

Påskafton 2013

Vaknade i morse med kli i halsen, antingen har jag fått några baciller av far mig eller så råkar jag ha en hårboll i halsen. ;)
Det har därför inte blivit många knop i Ekliden, vi tar verkligen till oss det här med att vara lediga. Man skulle väl kunna säga att vi har slöat hela dagen.
För tillfället har Lokförarn satt sig för att fullfölja en utbildning som ska göras innan den sista mars. Så bra att vänta in i det sista liksom, så medan han gör det har jag satt mig vid tv.

 
Fick nästan lite vårkänslor idag, rosépremiär och till det gjorde jag nåt så gott som små laxsnittar. Tunnbröd, lax, pepparrotsost och gräslök. Enkelt men så rusktigt gott.
Så nu ser jag ännu mer fram emot att det blir varmt så man kan göra nån liten invigning på balkongen också. :)
Eftersom vi igår fick påskmat hemma hos min far ville inte Lokförarn ha det idag, jag förstår inte honom. Jag skulle kunna äta påskmat hela påsken. Jansson, köttbullar, prinskorv och ägghalvor - jösses så gott!
Jaja, det blev iaf helstekt kyckling i ugn a la Leila Lindholm, kryddningen var vitlök, salvia, citron och salami. Det blev riktigt gott och till det en grönsallad med oliver, fetaost och cornicorns.
Något påskägg har jag inte fått och jag lär inte få nåt heller, numera får jag köpa mitt eget och då blir det ju inte lika skoj. ;) Jag menar, inte köper jag godis och lägger i ett ägg till mig själv utan då blir det bara i påse.
 
Nä, nu slår jag nog upp en cider åt mig och lite nötter.
 
 Kommentarer

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…