Fortsätt till huvudinnehåll

Det var den helgen det...

Igår blev det lite äppelträdsklippning här hemma, något jag varje år tänker att jag inte kan.
Det finns många bud på när och hur man ska klippa, vi brukar klippa våra på vårkanten när solen börjar titta fram. Nån säger JAS (juli, augusti, september) och nån annan säger juni, juli, augusti (de månader med i i) och vi brukar få kapa lite även på sommaren.
Men egentligen "kan" jag nog, jag klipper bort det som växer inåt och det som växer uppåt, men jag kanske kapar lite för mycket...

Överraskade Lokförarn med prinsessbakelse-cupcake till kaffet efteråt, med nykokt blåbärssylt och (tyvärr) med något torr marsipan. Men de blev himla söta så såna lär jag baka fler gånger. :)
Muffinsen gjorde jag enligt ett grundrecept från Lindholms bakbok, gräddade dem i små portionsformar (eftersom jag bara gjorde två) och sen delade kakorna i tre lager. Blåbärsylt, vaniljkräm och så grädde runt om. Svårt att få till det snyggt men jag tycker att det blev bra eftersom det var första gången.

 
Är du sugen på att se hur jag gjorde, kolla HÄR

 

Men det var igår, idag är det en slödag i Ekliden. Såna måste man få ha också va? Lokförarn ligger fortfarande i sängen, läser tidiningen och dricker kaffe. Jag sitter här, framför datorn, och kollar på skidor. Lite dåligt samvete får jag nog för att solen skiner så vackert ute så nån uteaktivitet måste ju genomföras.
Jag måste jobba lite också, förbereda morgondagens mattegenomgång och sen måste jag lägga upp hur jag ska jobba på påsklovet. Det blir lite jobb på skolan i form av rensning i materialrum samt planering, så en av dagarna jobbar jag hemifrån. :)
 

Trevlig ny vecka!

Kommentarer

 1. Vilka söta Sara! Jättefina! :) Blev lite sugen själv nu på att göra nått likande. Du lär väl se om jag kommer till skott :) Glad Påsk!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja gör det! Supersmidigt med så små, lagom stora liksom. :)
   Skojigt, ser fram emot blogginlägg. ;)

   Glad Påsk!

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…