Fortsätt till huvudinnehåll

En helt vanlig dag i februari

Idag har jag testat att baka två helt nya saker. Det ena är hämtat från tidningen Hembakat och som passar sig riktigt bra i just februari, gelehjärtan. ;)
Jag gillar gelehjärtan och därför tänkte jag testa receptet, visserligen hade jag ingen hjärtform men jag hade ett pepparkaksmått i storlek mindre.

Vill du ha receptet kan du klicka HÄR, de blev riktigt goda och de smakade massor av hallon. Sen går det ju att byta bär, hallon måste man ju inte använda sig utav.

 
Det andra jag gjorde var nåt som heter Katalaner, man kanske kan säga att det är en form av mazarin. Jag hittade recepet hos Elin med bloggen En doft av nybakt och för att komma till just det receptet kan du klicka HÄR. Elin gör mycket gott i sin blogg och har väldigt fina bilder. För att se processen till färdig kaka kan ni kika in hos henne. Här hos mig får ni bara färdigt resultat. ;) Och snälla ni, jämför inte mina kakor med Elins. :)

Kommentarer

 1. Jätte fina Sara, å det menar jag! Visst var de goda!?

  Å tack för dina fina ord, det värmer :)

  //Elin

  SvaraRadera
  Svar
  1. Kanongoda Elin! Precis lagom söta och citronen bryter av himla bra. Jag penslade dessutom formarna med olivolja med citronsmak så det smakar lite mer citron. Helt okej! :)
   Kommer spara receptet och baka fler så tack för receptet!

   Radera
 2. Katalaner som är så goda! Tänk om jag skulle ...

  SvaraRadera
  Svar
  1. De var ruggigt goda Anni så ja, du borde... ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…