Dåligt samvete eller inte?

Du bor på landet, det är mörkt ute, det snöar ymnigt och klockan är närmare åtta på kvällen. För tillfället är du ensam hemma och du har gjort iordning en kanna te och tänt lite ljus.
Precis när du satt dig under värmefilten ringer det på dörren, du öppnar och utanför står det en ung kille som verkar lite skärrad.
Han frågar om han får komma in, han tycker att det är skitjobbigt att köra bilen i det här vädret. Han pratar om att han ska ta sig till Motala, han inte tillräckligt med batteri i telefon och undrar om du har en laddare till iphone. Han upprepar att det är kallt och undrar igen om han kan få komma in och låna telefonen.

Du tycker lite synd om honom, låter honom komma in så han kan låna vanliga telefon.
När han kliver in, ändras sättet lite. Ögonen får en annan "färg" och hans beteende blir lustigt. Han kutar med ryggen och spanar in i vardagsrum. Du låter honom komma in i hallen, räcker över telefonen och då undrar han om du har en dator. Eftersom han inte har tillgång till telefonen (sin egen alltså eftersom batteriet är dåligt) undrar han om du inte kan starta din dator och söka på de han känner. Så han kan meddela att han inte kan köra... När de här önskemålen kommer känner du att det är något som inte känns bra. Du nästan förväntar dig att det ska dyka upp nån mer och råna dig eller vad som helst.

Du undrar då om det inte är bättre att åka hem igen och får svaret att det är Motala som är hem. När du frågar vad han vill att vännerna ska göra, komma och hämta honom svarar han att nä, det vill han inte. Då upprepar han igen att det är är svårt att köra, att det går inte att köra fortare än 60km/h. Han ser sig själv som en trafikfara, han ser ingenting på vägen.
När du nekar honom väljer han att åka men han gör det med stora "hundvalps-looken".

Du är åter tillbaka under din värmefilt. Har du dåligt samvete eller inte?

Kommentarer

 1. Nej, jag har inte dåligt samvete.
  Han hade kunnat ringa sina vänner från sin mobil, den går att använda när den laddas.
  Jag är fan osäker på om jag ens hade öppnat dörren.

  SvaraRadera
 2. Läskigt. Jag hade aldrig släppt in honom ens.

  SvaraRadera
 3. Du gjorde helt rätt! Var rädd om dig och lita på din magkänsla.

  Love U

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg