Fortsätt till huvudinnehåll

Dåligt samvete eller inte?

Du bor på landet, det är mörkt ute, det snöar ymnigt och klockan är närmare åtta på kvällen. För tillfället är du ensam hemma och du har gjort iordning en kanna te och tänt lite ljus.
Precis när du satt dig under värmefilten ringer det på dörren, du öppnar och utanför står det en ung kille som verkar lite skärrad.
Han frågar om han får komma in, han tycker att det är skitjobbigt att köra bilen i det här vädret. Han pratar om att han ska ta sig till Motala, han inte tillräckligt med batteri i telefon och undrar om du har en laddare till iphone. Han upprepar att det är kallt och undrar igen om han kan få komma in och låna telefonen.

Du tycker lite synd om honom, låter honom komma in så han kan låna vanliga telefon.
När han kliver in, ändras sättet lite. Ögonen får en annan "färg" och hans beteende blir lustigt. Han kutar med ryggen och spanar in i vardagsrum. Du låter honom komma in i hallen, räcker över telefonen och då undrar han om du har en dator. Eftersom han inte har tillgång till telefonen (sin egen alltså eftersom batteriet är dåligt) undrar han om du inte kan starta din dator och söka på de han känner. Så han kan meddela att han inte kan köra... När de här önskemålen kommer känner du att det är något som inte känns bra. Du nästan förväntar dig att det ska dyka upp nån mer och råna dig eller vad som helst.

Du undrar då om det inte är bättre att åka hem igen och får svaret att det är Motala som är hem. När du frågar vad han vill att vännerna ska göra, komma och hämta honom svarar han att nä, det vill han inte. Då upprepar han igen att det är är svårt att köra, att det går inte att köra fortare än 60km/h. Han ser sig själv som en trafikfara, han ser ingenting på vägen.
När du nekar honom väljer han att åka men han gör det med stora "hundvalps-looken".

Du är åter tillbaka under din värmefilt. Har du dåligt samvete eller inte?

Kommentarer

 1. Nej, jag har inte dåligt samvete.
  Han hade kunnat ringa sina vänner från sin mobil, den går att använda när den laddas.
  Jag är fan osäker på om jag ens hade öppnat dörren.

  SvaraRadera
 2. Läskigt. Jag hade aldrig släppt in honom ens.

  SvaraRadera
 3. Du gjorde helt rätt! Var rädd om dig och lita på din magkänsla.

  Love U

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …