Att samkväma

Att samkväma (korrekt stavning?!?) med arbetskamrater är absolut frivilligt och inget som ligger som ett måste på arbetsplatsen, iaf inte hos oss.
Men det kan också vara nödvändigt att träffas utanför arbetsväggarna och "känna lite mer" på varandra utan för jobbet. Jag kan tycka att i mitt arbete krävs det lite utav samkväm för att kunna ha en enad grund på jobbet, känna att vi litar på varann och att vi kan ha roligt ihop. Jag tror att det gynnar barnen. :)

Nu står jag ju som hälsoombud på jobbet och jag är nog lite inne på att försöka fixa lite mer sånt här. Vi ska börja med bowla för vår hälsopeng, men jag funderar på att dra det ett strå längre. Att faktiskt se till att ordna nåt mer än bara bowlingen.
Det här är mina förslag:
 • Att man anordnar nån form av vinlotteri där man träffas hos varann och där vinnaren får stå för lokal vid nästa tillfälle.
 • Att köra en "halv åtta hos mig" fast kanske inte fullt så avancerat med priser.
 • Att träffas och promenera för att sen grilla korv ihop.
 • Att träffas och laga mat ihop istället för att en ska stå för det
 • Att bara se till att få till nån form av AW
 • Alla dessa förslag skulle ske som en grej i månaden, inte alltför ofta alltså. ;)
Nu ska jag bara få med mig mina "bångstyriga" arbetskamrater, det kommer ju bara att gynna oss i vårt gemensamma arbete. ;)

Hur ser det ut med samkväm på din arbetsplats?

Kommentarer

 1. Jag är, skam till sägandes, väldigt skeptisk? Och då GILLAR jag verkligen mina jobbarkompisar, de är toppen! Men ofta umgås man mer med dem än vad man gör med sin familj, och jag har ärligt talat inte lust att "offra" ännu mer av min tid, det finns så många andra saker jag vill göra som inte är jobbrelaterade?

  Jag är ledsen, men jag hade tackat nej till dina aktiviteter. Inte för att de inte är roliga, inte för att jag inte ville träffa dig utan för att jag inte tycker jag har mer tid att lägga på mitt jobb.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Ja du Mia, inte är det lätt inte och jag tror att jag kommer få "stånga" mig blodig för att lyckas få med alla. ;)
   Men vi får väl se vad det blir. :D

   Radera
 2. Men oj! En gång i månaden! Det är ofta det! Så ofta hinner jag inte ens träffa mina vänner. Vi brukar få ihop ngt en gång per termin ungefär på mitt jobb. Lite väl sällan tycker jag. Och då är det oftast tal om fest eller middag. Ibland bowling innan maten. Mer avancerat än så vill ingen och inte ens nu kommer alla.

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det kanske är ofta... Jag har ju inte hunnit förankrat det här hos mina arb.kamrater än så vem vet... Det kanske inte blir av ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg