Fortsätt till huvudinnehåll

Att fylla kvällen med jobb

Direkt efter jobbet igår var vi (två av oss iaf då resten kunde gå på eftermiddagen) i Motala för att gå på föreläsning om Barns inflytande. Att bli "erbjuden/tvingad" att gå på en föreläsning som skulle pågå mellan 17-20 gör att man lätt känner någon motsträvighet att gå.
Jag blev dock glatt överraskad, härligt när man blir påverkad av föreläsaren och av det hon pratar om. Att man väljer att ställa sig utanför sig själv, titta på hur man beter sig i vissa lägen i arbetet. Sånt behövs och sånt är viktigt för att kunna utveckla sig själv i sitt arbete.

Föreläsaren hade gjort en undersökning, intervjuat barn och vuxna. Hon hade jobbat på förskola och skola, hon hade jobbat inom utbildning för förskollärare och lärare. Hon hade mött många i sitt arbetsliv och ständigt överraskades hon av hur vuxna människor kan så totalt ignorera barnen, de som vi säger är det viktigaste vi har. De som vi finns där för, de som vi "ständigt" säger NEJ till för att det är smidigt för oss vuxna eller för att om vi säger JA krävs det något av oss tillbaka.

Så med en negativ inställning till föreläsningen först, gick jag från Platengymnasiets aula med en ny bild av mig själv och en tanke att sätta mig på min kammare och fundera på hur jag ska förändra mitt beteende. :)

ska ju tillägga att jag inte bara är negativ, men det är alltid nyttigt att se på sig själv genom nån annans ögon och få ett annat perspektiv på sig själv...

Kommentarer

 1. Härligt, aldrig fel med insikt och ibland behöver man bli påmind då det är lätt att trampa på i gamla fotspår.
  Själv ska jag på föreläsning den 7/2 mellan 18-21, fast det är självvalt. En föreläsning om "att handskas med besvärliga grupper/klasser".....ser fram emot det och hoppas på att få många matnyttiga tips.....=)

  Love U

  SvaraRadera
 2. Förstår precis hur du tänker....
  Ibland är det ju liksom kaka på kaka man hör och man kan bli rätt trött på det.
  Glad överraskning om det är bra;)
  IPhlonkarna säljer jag på torget, men är du intresserad kan jag skicka en till dej, de kostar bara 50 spänn, men är perfekta när man ska sticka iväg till affären eller föreläsningen och vill ha med sig det allra nödvändigaste utan att behöva släpa på en stor väska.
  Bra till stranden också i sommar.
  Skriv i såfall om du vill ha nån i kul färg eller neutral.
  Kramen Ulla

  SvaraRadera
 3. Svar
  1. Ja, det kan hon ha hetat Kristin. Tyvärr kom jag något försent och hon hade redan presenterat sig men jag tycker det känns igen. ;)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …