Fortsätt till huvudinnehåll

Lucka nr 4 - berätta om en person du beundrar

oj, EN person jag beundrar...
Det måste få bli min mormor faktiskt.

En liten kvinna men enorm envishet och ett jävlar anamma helt klart.
Mormor och morfar fick 6 barn, Jan, Gunilla (mamma), Kicki, Maggan, Gittan och Matts och bodde i en lägenhet med 5 rum och kök. Mormor jobbade innan barnen kom, med vad är jag däremot osäker på. Men när barnen tittade ut blev det till att vara hemma och ta hand om dem och på den tiden var det ju så. Och ett bra jobb gjorde hon ju med förstås. ;)

Hon pysslade, fixade och trixade med barn och barnbarn. Morfar hamnade i rullstol men det fick inte henne att gå under inte, hon fortsatte att sköta om honom och barnen samt barnbarnen. Tills döden skiljer oss åt liksom.
När jag var 8 gick morfar bort och mormor blev ensam kvar i livet. Det bekymrade inte henne, inte som vi barnbarn såg iaf utan hon stretade på precis som vanligt. Hon gick sina söndagspromenader bort till tobaksaffären och köpte söndagstidningen innan hon gick hem och drack sitt förmiddagskaffe.

Två somrar bodde jag hos mormor och vilken fin kontakt vi fick, hon och jag. Hon lagade mat med grädde i som genererade att jag gick upp i vikt men det var ju så gott! ;) Jag och min kusin lyckades övertyga henne om att prova kebab. Vi drack kaffe i "salongen", som vi kallade hennes lilla oas utanför med trädäck och ramp för rullstolen till morfar. Vi har skrattat många timmar och jag ler varje gång jag tänker på henne.

Tyvärr drabbades mormor av senil demens och barnen valde att låta henne bo på ett demensboende. Där gnällde hon på de andra tanterna och farbröderna för att de inte hade bordskick och kunde bete sig vid matbordet.
Fina mormor finns tyvärr inte längre i livet, även hon har tagit ett steg upp mot de mjuka och fluffiga molnen. Hon sitter där och pratar och skrattar med de andra där uppe.

 
fina mormor med sista barnbarnet

Kommentarer

  1. Älskade mormor! Hon har det säkert bra nu och kramas med mamma i himlen.....jag saknar de båda.....

    Nu fick du mig att börja gråta, men det gör inget. Du skriver så fint och då kommer minnena tillbaka....

    Love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…