Fortsätt till huvudinnehåll

Hantverksgården i Ledberg

Idag efter jobbet for jag till Ledberg, där finns det en liten butik som har inriktat sig på hantverk som både är egenproducerat men också från lokala hantverkare. Att besöka Hantverksgården är en fröjd för ögat och för själen. Ett lugn sprider sig, iaf i mitt hjärta, när jag kliver in genom dörren.
Nu har jag bara varit där två gånger men ändå, en riktigt mysig liten butik (som "kräver" stora plånboken eftersom man vill handla allt) där det finns faktiskt saker för hela familjen.

 
 

Det finns en liten pysselhörna för barnen samt djur på gården, både får och kaniner. På övervåningen kan man låta "gubben" ta en fika medan man själv botaniserar bland alla grejer. Fast det är klart, gubben kanske man väljer att lämna hemma. Det har iaf jag gjort de gångerna jag varit där.
Förra veckan startade julen på Hantverksgården och fram till den 23 dec kan man åka dit och handla, små presenter till skolfröken eller till någon annan som uppskattar hantverk.

Och som jag skrev tidigare, jag ville ju ha med mig massor hem men nånstans måste man ju behärska sig. ;) Men det som fick följa med hem var den egentillverkade Ledbergstomten som finns i fyra olika storlekar och i fyra olika färger. Tomten som fick hänga på, den här gången, var lite juligare och jag känner redan nu att han kommer att behöva några kompisar... ;) 
"skafferiet" där man absolut kan hitta nåt gott :)

 
 

 
Jag har inte fotat allt, nåt måste ni ju få upptäcka själva när ni åker dit. ;)
För att åka dit, det rekommenderar jag!
 
Ledberg har inte bara Hantverksgården, utan det finns även ett krukmakeri tydligen. Där har jag inte varit (än) men vad jag förstått har de mycket fint dem också. :)
Och när ni ändå gör ett besök i Ledberg, passa på att passera Boställets vedugnsbageri och köp ett gott bröd eller varför inte deras fina bullar.

 
Bullarna inhandlade på Bostället och fatet är från Hantverksgården förra gången jag var där. :)

Kommentarer

 1. Dit får vi åka nästa gång jag är hos dig och hälsar på! =)

  Love U

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det är helt klart ett nytt utflyktsmål när det kommer folk hit. Så nu blir det inte bara Cloetta ;)

   Radera
 2. Tack Sara! Kul att läsa och se dina fina bilder. Skrattade när jag läste om kaninerna, de är av den mer lättskötta sorten, samma som våra hästar som står bredvid, du var väl aldrig framme och tittade närmare på dem? Ha en bra dag! :)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Nä, nu skojar du med mig?!? Kaninerna, var de inte äkta? Haha, gud så roligt och du har rätt, var aldrig fram och hälsade. ;)
   Men jag får kolla på söndag för då kommer jag igen då vi får besök. :)

   Radera
 3. Säger som du sa till Leila; nu blir det inte bara Cloetta när jag är i dina trakter ;-)
  Vilket mysigt ställe - ska genast kika in på din länk!

  SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…