Fortsätt till huvudinnehåll

Att visa respekt och empati

En dag som denna, all helgona, "far" vi runt stan till olika kyrkogårdar. Vi har Lokförarns mormor och morfar samt farmor och farfar i Rystad och vi har lilla svärmor i Bankekind.
Min mamma tänder jag ett ljus för i minneslunden i Ljungs kyrka samtidigt som jag vet att min syster tänder ett ljus på mammas grav. Farmor och farfar och mormor och morfar får också ett ljus i minneslunden.

All helgona är för mig en tid för frid och eftertanke, värme och ljus. Vi tänder ljus för de som fattas oss och våra tankar går till de som förhoppningsvis vakar över oss.
På mammas grav har jag lagt en sten med texten "Älskade mamma", en sten som för mig betyder mycket, en sten som rymmer mycket sorg och känslor. Sist jag var hemma, i början på oktober fixade vi på mammas grav och gjorde fint. Idag när min syster går dit för att tända ett ljus saknas stenen. Den finns ingenstans, någon har tagit den?!?

Vem gör något sånt? Vem skändar någons grav för en sten? Tyckte man den var fin och ville lägga den nån annanstans? Vem gör så?
Vem är så känslokall att man stjäl något från en grav för att lägga på nån annan grav, för att ställa sig i bättre dager?!?
Ledsen blir jag, inte för att stenen är borta utan för att man är respektlös och saknar empati. Jag kan köpa en ny sten men det är principen, en gravplats är helig!

Kommentarer

  1. Tyvärr finns det alldeles för många människor i vår värld som inte vet vad respekt och empati är......
    Förstår dig, själv blev jag superarg när jag upptäckte det. Spelar ingen roll att det är en sten som inte kostar någon förmögenhet, det är principen. Precis som du beskriver så fint så har stenen en betydelse och det är detta som någon har skändat. Fy för människor som inte vet var ärlighet och som vet vad respekt och empati betyder.

    Det såg fint ut hos mamma för övrigt, kommer gå dit en gång till senare när det har mörknat. Det kommer vara vackert på kyrkogården när det mörknat, med alla ljus som brinner.

    Älskar dig! <3

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…