Fortsätt till huvudinnehåll

Tur / retur hemstad

Hemma...
Hemma i födelsestaden eller hemma i hemstaden?

var har jag mina rötter?
var står mina fötter nu?

Helgen har spenderats i Eskilstuna/Strängnäs, jag är "född" i Eskilstuna och har en himla fin och rolig uppväxt att se tillbaka på från Eskilstuna. Några gamla vänner träffade jag igår, jag hängde i gamla kvarter och kände att jag blev yngre i sinnet.
Men så sätter man sig i bilen, tar den till Strängnäs och genast ökar jag i ålder. Min syster flyttade dit när hon träffade Snigeln (hennes man kallas så) och de gifte sig i kyrkan i Länna och skaffade barn. När jag tog min "ryggsäck" och flyttade till Linköping för att plugga, valde mina föräldrar att lämna Eskilstuna och flytta till Länna de också. Mamma sa upp sig från sitt kassajobb på Hemköp och blev "dagmamma" åt den lilla korven Isak. Pappa fick jobb på AstraZeneca i Södertälje och fick närmare jobbet från Länna.

Min syster och familj bor fortfarande kvar i Strängnäs, pappa valde att flytta därifrån när mamma avled medans hon ligger kvar på kyrkogården i Länna. En otroligt vacker och harmonisk gård där mamma själv har "valt" sin plats.

Men idag är Linköping, Ljung min hemvist och jag trivs här. Kommer aldrig att "flytta hem igen"...

Strängnäs marknad idag, en systergrej som vi har. Innan mamma gick bort var det en mor och dotter-grej och efter mammas bortgång valde jag och Leila att göra det till "vår grej". Och efter varje marknad ser vi till mammas grav och fixar till. Ljung har planterats och ljuset har tänts, lite prat med mamma och bara känslan att sitta där hos henne.

 
Strumpor köptes in på marknaden, brända mandlar åts och kolor fick åka ner i påsen. Jag lyckades hitta två plånböcker i skinn för 200kr, tycker jag var okej. :)
Fika hos en vän som bjöd på go kladdkaka, grabbar som fick svårt att sitta still men vem vill göra det som "pre-teen" och gagga med tre 30+ kvinns? ;)


 
 
Bästa!! ♥

Kommentarer

 1. Skönt att borta kan kännas som hemma till slut, att hitta sin plats där det känns som hemma.:)
  Fin marknadstradition ni har.

  SvaraRadera
 2. Vad mysig marknaden låter när du beskriver den... :)
  Jag tycker det är ganska jobbigt med så galet mkt folk som det var igår men in åker man ju ändå!

  Sorry att jag var så stresad när vi sågs! Hoppas ni fick en trevlig kväll!

  SvaraRadera
  Svar
  1. Det var mycket folk men det hör ju liksom till, men det är blir lite trångt och det är svårt att "vika av" från gågatan för att titta hos knallarna. :)

   Ingen fara vad det gäller stressen, du hade ju annat i åtanke. Du var ju pirrig för kvällens uppträdande. :)

   Radera
 3. jag förstår dig och jag håller med.....min födelsestad är ju precis som för dig E-tuna men jag känner mig väldigt rot(h)ad i Strängnäs och kommer nog inte flytta tillbaka till Eskilstuna....men man ska aldrig säga aldrig eftersom jag jobbar där nu....
  Tack för en mysig lördag, det är så mysigt att få gå på marknad med dig! Tack för att du var påstridig när det gäller min plånbok också, är supernöjd!
  Hoppas vi ses snart igen! Vi får boka in en systerhelg snart......
  Love U

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag är skitnöjd jag med!! :)
   Systerhelg tycker jag låter som en bra idé. :)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…