"Överraskningsgalejet"

Resan tog oss till Kalmar. :)
Det är andra gången vi är i Kalmar, Lokförarn pluggade i Kalmar vid sjöfartsskolan i sin ungdom och lite nostalgisk blir han allt.
Men nu råkade det vara skördefest på Öland och det var den jag hade en åtanke den här gången. :)

Vi bodde på Slottshotellet, ett charmigt hotell med fina paketerbjudande. Vi hade frukt på rummet där ananasen var små utstansade hjärtan och kiwiklyftor, tryfflar och vindruvor.
Till lördagskvällen var middagen redan förutbestämd på Gröna Stugan. En femrätters som startade med ett glas champagne. Första rätten var en "skagenpaté" med en skiva rostat bröd, citronolja, pesto och löjrom.
Som rätt två fick kalvcarpaccio med pinjenötter, rucola, fetaost och en ricottakräm. Har aldrig ätit carpaccio och det var riktigt, riktigt gott!
Som rätt tre fick vi en bit röding på en bädd av savoykål och bacon. Rätt fyra var en fläsksida med balsamicosås och ett mos med västerbottenost. Sista rätten var en sommarcocktail på jordgubbar och rabarber med nån form av vaniljkräm i botten och ett champagnefluff på toppen.
Ojojoj, så gott det var!! :)

Söndagen spenderades på Öland igen, var där en sväng på lördagen. Åkte runt och kikade, käkade sillmacka i Bläsingehamn, köpte chutney på havtorn och rödlök på Havtornsgården och choklad på Ölands choklad.
Runt 17-snåret for vi hemåt och inte förrän 20 var vi hemma.

En mysig helg tillända... :)

Kommentarer

  1. Åh, vilken underbar weekend!

    SvaraRadera
  2. Verkar ljuvligt, lyxigt, romantiskt och avkopplande!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg