Fortsätt till huvudinnehåll

Tårta, tårta, tårta!!!

Har precis sett på Hela Sverige bakar och jisses så sjuk jag blev på att baka tårta.
I ärlighetens namn har jag aldrig bakat tårta (från färdiga bottnar ja, men gjort egna nej) och efter kvällens program blev jag som sagt helt sjuk.
Jag måste baka tårta och som tur är fyller jag ju snart så en planering på tårta startar nu...

Att jag aldrig bakat tårta är väl för att det har aldrig varit några större bjudningar på kalas här hemma. Lokförarn vill inte bli firad på födelsedagar och det brukar inte dyka upp nån som vill fika. Jag har istället då gjort cupcakes-tårta där man får en liten bit. För i ärlighetens namn behöver varken jag eller Lokförarn en stor tårta liksom.
Men så, iår blir det annorlunda helt klart!

Men om programmet då, vad tyckte jag?
Ett kul koncept förstås men vad är vitsen att baka under press? Och utan receptsmått?
Att höfta när man lagar mat är ju inga problem men att göra detsamma vid bakning kan ju få det hela att gå käpprätt åt skogen. Men det ska bli roligt att följa dem ändå.
Men oj så sugen jag blev på att baka, undrar om jag kan hitta på något i morgon. ;)

bild lånad från tv4.se

Kommentarer

  1. Jag vet inte riktigt heller vad jag tycker om programmet ännu... Dessutom vet hag flera superduktiga tjejer som var på uttagning till programmet men inte kom med och jag gissar att det inte var bakningen det var fel på utan att dom helt enkelt sökte "tydligare" karaktärer... Men vad vet jag :)
    Lycka till med tårtan!

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …