Fortsätt till huvudinnehåll

Äntligen har jag fått tummen ur

Egentligen skulle jag ha varit i Lindesberg under dagen, träffat min fina kusin Tina och hennes familj men med både en förkylning där och här avbokade jag. Då blev planen att jag skulle bädda ner mig i soffan men se det är svårt att göra det när man egentligen inte känner sig så sjuk.

I veckan fick min tandborste tuppjucket och gick inte att stänga av och det var bara att konstatera att den ska få gå till "sällare jaktmarker". Jag tänkte därför mig en sväng till stan och till Elon för att införskaffa oss en ny, ja för Lokförarn får en ny han med.
En sväng till Elon, en sväng till ÖB och en sväng till COOP innan jag for hem igen. Kände att det tog lite på krafterna att dra in till stan och ränna runt och dessutom eftersom jag inte fick med mig nån tandborste hem var jag även rätt surmulen.
Fick äntligen tummen ur och och åkte till Hantverksgården som var en superdupergullig liten butik på landet som jag absolut kommer besöka fler gånger. Fick med mig ett fint kakfat i luffarslöjd och ett kokboksstöd hem samt en fin liten låda som jag tänkte skulle passa perfekt som kryddlåda inne.


Det fanns mycket fint och jag hade kunnat fördärvat min ekonomi... ;)

När jag ändå passerade Vedugnsbageriet på vägen tillbaka hem svängde jag in och köpte både frukostlimpa och kanelbullar.
 

Så jag sjönk ner i soffan med en kopp te och en supergod kanelbulle stor som ett dasslock. :)

Och eftersom det är Östgötadagarna just nu och även imorgon tycker jag ni gör ett besök på båda ställena om ni har vägarna förbi.

Kommentarer

  1. Visst är det underbara ställen? Jag älskar båda två! Och nästa gång ska du åka lite längre bort än Hantverksgården och även besöka Ledbergs krukmakeri. Underbar keramik i framförallt vitt men även lite grönt och svart. Snyggt dekorerad kant på det mesta annars stilrent och enkelt. /Ica

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…