Fortsätt till huvudinnehåll

Grillkalas...

I morgon ska vi träffas ett par stycken (6 vuxna) och grilla lite. Vi skulle från början ha gått på konsert med Edith Strindbergs trio på slottet här hemma men det blev inställt pga sjukdom.
Vi bestämde dock att vi träffs ändå och äter gott ihop. Grillknytis där man tar med eget grill men tillbehör som räcker till alla. Jag ska göra feta i paket tänkte jag.
Jag fick som ansvar att göra en efterrätt och Åsa tog på sig att göra en förrätt. Hela kalaset är på väg att avslutas i en mat-orgie och det är ingen aktivitet inplanerad, iaf inte mer än lite musikjammande i trädgårn. Därför har jag beslutat mig för att göra en lättare "femkamp" som ska bli spännande att se hur det tas emot av de andra. La upp en bild på instagram men ingen verkar ha listat ut vad som är tanken.
Men här kommer nu förklaringen ;)

Kommentarer

 1. Vadå förklaringen?! Jag fattar fortfarande inte vad man ska göra! Vad ska du göra för efterätt?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men Cissi, har du aldrig rullat upp sockerbit på snöre med munnen? ;)

   Efterrätten ja, jag är tveksam om det blir nån faktiskt. Det blir nog ett par goda ostar istället, vi är som sagt uppe i en mat-orgie redan som det är. Men jag hade en idé med maräng och jordgubbs/rabarbermoussetårta, om jag hade gjort nån alltså. ;)

   Radera
  2. Nope! Den leken har jag aldrig testat men så är det heller inte jag som blir enögd framåt natta...

   Radera
  3. Haha, nä det är klart... :D Fast jag hade inte planerat in nån enögdhet i morgon. ;)

   Jag brukar inte gilla lekar och sånt här på fester i vanliga fall men jag tänkte att det kunde vara bra att röra ner maten lite under kvällen.

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…