Fortsätt till huvudinnehåll

Att mysa i husvagn

Jag är en riktigt stadsjänta, uppväxt i stan så livet på landet var mig främmande fram till ungefär högstadiet. Då valde mina föräldrar att flytta ut och hyra hus på landet. Men varje sommar innan det hyrde mina föräldrar husvagn och i minst fyra veckor spenderade vi på camping eller utmed vägarna. Fyra personer, mamma och pappa samt jag och min storasyster. Från norr till söder kånkade pappa på både husvagn och hustru och ungar, fram till att jag blev ungefär 12 år höll vi på. Men långt innan det slutade min syster följa med, hon tyckte att det dels blev för jobbigt och trångt och sen var vi nog ett gäng skitgrisar hela högen eftersom vi inte duschade varje dag... Eller hur Leila? ;)
Jag har alltid trivts i husvagn och kan bara genom att kliva in i en och få känna doften bli liten igen, och på så sätt minnas mina barndomssomrar med glädje.

Men som sagt, nu sitter man ju i ett boende på landet så att flänga land och rike runt i husvagn på semestern är ju uteslutet. Det gör ingenting även om jag kan tycka att husvagnslivet lockar.


Men vi har fått chansen att prova ett par dagar, så nu sitter vi inne i husvagnen, regnet smattrar på taket. Mysigt. Var nere vid strandkanten förut och kikade lite men det lockar ju inte att bada direkt. ;)

Kommentarer

  1. Jag tror det var annat som påverkade att jag inte följde med längre.
    Håller med dig fullständigt i detta inlägg, färdas bakåt i tiden jag med när vi drar iväg med vagnen och jag gillar det livet. Vissa minnen från barndomens dagar i husvagn kanske inte är så roliga, jag menar stressen som pappa hade speciellt när förtältet skulle upp. Numer är det jag själv som sätter upp förtältet tillsammans med Yngve och det går så bra, kan ju bero på honom.. =)

    Love U

    SvaraRadera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Sommar 2017, del 2

Vi åkte hem och mellanlandade dels för att det var dags för sophämtning samt vägning hos vv för mig. Jag hann tvätta upp det vi använt under första delen och tur var det för tvätt har vi med oss hem nu. 🙈 Vi for på fredagen och första stoppet var i Borensberg för att tanka lite vatten hos Eldarna. Vi har inget bra vatten som vi vill ha i vattentanken i bilen. Sen knappade vi in Laxå på gps'en för ett litet stopp på systembolag och Ica. Kan säga att i Laxå känner alla alla, vilket gjorde att jag blev rätt så uttittad på Ica. 😜😂Andra stoppet blev Hällefors, ett ställe som tydligen var en gammal restaurang som numera var nerlagd. Men att stå på deras veranda och titta ur över landskapet var fantastiskt. 

Nästa stopp var Sälen, jag som aldrig åkt slalom har heller aldrig varit i Sälen. Vi såg startfållan till Vasaloppet och juvelen fick jobba hårt i backarna upp. Vi parkerade bilen och gick en bit på södra Kungsleden innan vi parkerade bilen nere i Lindvallen. Bestämde oss för att lå…