Fortsätt till huvudinnehåll

Alla har vi varit små...

Det här fotot fick jag med mig hem efter bouppteckningen efter mormor. Tänk att man varit så liten, det är taget i lekis som förskoleklass hette då. Jag minns tillfället, vi skulle vara sysselsatta med något och sen titta upp i kameran. På bilden leker jag med playmobile-gubbar, min kusin vävde minns jag.
Lekis, där lärde jag mig att göra grimaser på kort, gruppkortet gör jag grimars. Jag lärde mig knyta skor och jag vet att vi lekte mycket.
Jag minns mina fröknar, ansiktet på alla tre men namnet på en, favoritfröken Marianne. Tänk vilket intryck man gör då på barnen. Jag hoppas jag gör det med dem barn jag har på förskolan...

Kommentarer

 1. Så himla söt och kul med minnen från barndomen som blommar upp när man ser gamla bilder.
  Jag har också många glada minnen från lekis tiden.
  Ha nu en skön helg, kram Ing-Britt

  SvaraRadera
 2. Du var och är en riktig ängel! Söt som socker när du var liten, supergullig när du skrek (tyckte jag i alla fall) så det var därför jag stack dig med nål.....även om det var en idiotisk grej att göra (får skylla på att jag inte visste bättre) så var du en riktigt sötnos!

  Självklart lämnar du spår hos barnen, positiva sådana, för du är en underbar människa och en underbar syster.
  Love U

  SvaraRadera
  Svar
  1. Jag kunde inte lämna en egen kommentar, av nån anledning. Kommentarsfältet var dolt, så ursäkta att jag skriver som "svar".
   Klart du gör intryck, Sara. Du är en underbar "dagis-fröken". Både mina barn och barnens föräldrar har gillat dig skarpt!

   Radera
  2. Tack Ica! :) Dina ord värmer... :)

   Radera

Skicka en kommentar

Tack för att du lämnar en kommentar! Ställer du en fråga svarar jag i samma inlägg och ibland kan jag till och med kommentera det du skrivit så kika gärna in igen...

Populära inlägg i den här bloggen

Tummen upp eller tummen ner?

Facebook.
Tummen upp, gilla eller likes.Det här resonemanget har jag läst på flera ställen, det här med att gilla olika statusuppdateringar, foton eller dylikt.
Vad gillar du?
Gillar du alls?
Gillar du allt?

Jag har en vän som beklagat sig lite till mig för att min vän i sin tur har en vän som gillar precis allt min vän gör. Det kan vara statusar, foton, incheckningar. ja, you name it. Varenda spår hon lämnar på facebook gillas. Hon börjar tröttna då det även kan komma spydiga kommentarer som kan uppfattas som stötande. Sen att relationen mellan dem är något komplicerad och hon känner att hon inte kan ta bort människan gör det hela något svårare.

Vad hade du gjort?

Sommarsemester 2017, del 1

Den här sommaren går nog till historien som den bästa hittills. Vad det beror på kan jag inte riktigt säga men jag är verkligen supernöjd med den. På måndag går jag tillbaka till jobbet, full av energi att ta mig an höstterminen. Sommaren är inte slut bara för det men dom spontana resorna som sträcker sig flera dagar är nog slut. 😜
En vecka for vi neråt och gjorde Skåne. Vi har inte riktigt än listat ut det hela med ställplatser/campingplatser och är helt enkelt nya på det. Vi stod en natt på parkeringen till Kosta Outlet och shoppade loss lite dagen efter. 

Där blev jag med hatt... vet inte när jag ska använda den men fin är jag i den. 😂
Efter det hamnade vi i Blekinge, hade tänkt Karlskrona men det blev Ronneby hamn. Fint ställe men det blåste väldigt i anslutning till havet. 
Sen blev det Skåne, Åhus seaside... med kändis-spoting. 😉
Syns det vem det är? 😉


Sen blev det en tur till Kivik där vi handlade lite gottis samt gick upp på den södra delen på Stenshuvud. Vackert så det förslog …

Semester-mode

Semester... ledighet utan några måsten, att bara få vara och ta dagen som den kommer. Lata dagar i hängmattan med en bra bok, sola och bada. Äta jordgubbar med grädde, äta glass i stora lass. Grilla till kvällen, både kött och halloumi, grönsaker, bearnaisesåser, rosé eller bubbel med fina vänner. Ostrukturerade måltider, sent och mycket... 
Nja, inte det här året. Nog för att jag ligger i hängmattan och läser, äter oanständiga mängder med jordgubbar men utan grädde. Gräddglassen är utbytt mot isglass, vi grillar men vinet avstår jag, inte varje gång dock. Motionen gör jag direkt på morgonen, morgonpromenad och sen kettlebelltränimg. Jag får andra härliga rutiner under semestern. Promenad och gofrulle på balkongen, kaffe i skuggan med min bok. Jag har det bra helt enkelt. Jag fortsätter att åka in på mötena på Viktväktarna för det vill jag inte missa. Det är liksom min tid och den är värdefull! För några veckor sen frågade coach Lena vad man hade för plan inför sommaren. Skulle man gå …